r
Nosalty Logó

Lekváros koszorú

Happygirlkitchen
Lekváros koszorú
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

809
Kalória
23.4g
Fehérje
146.1g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
43.4g
Víz
99.3g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
29.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4808.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    3005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    584.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 3235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe mérjük vagy dagasztógépbe és összedolgozzuk a tésztát. A tejet fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
  2. Lefedve hagyjuk duplájára kelni. Lisztezett felületen 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd gömbölyítjük és 10-15 percig letakarva hagyjuk újra kelni. A gombócokat nyújtsuk ovális alakúra, majd az alsó részébe halmozzunk 1 ek. lekvárt, oszlassuk el egyenletesen a szélek felé, majd lentről felhajtva kis "táskát" formázzunk belőle a tésztát csak a lekvár teteje fölé hajtsuk fel és finoman nyomkodjuk körbe a széleket.
  3. Egy késsel vagy pizzavágóval fentről vágjuk be a tésztát hosszúkásan a lekváros, lezárt részig. Készítsünk egyenlő széles csíkokat kb. 5-6 db-ot. A lekváros részt hengergessük fel a csíkozott részre, majd formázzuk koszorú alakra a kép végét csípjük össze, hogy kör alak legyen belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és hagyjuk újra kelni kb 15 perc. Kenjük le tojással és 180 fokon süssük meg. Kb. 35-40 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek