Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás hasé

Sonkás hasé
Sonkás hasé
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok disznóölés után sok a disznóságunk:) Akinek nincs annyi, az vajas tésztából is készítheti.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármilyen ital lecsúsztatásához vagy úti/iskolai rágnivaló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát igen apróra vágjuk vagy ledaráljuk, a zsírral krémmé keverjük.
  2. Az elkapart vagy darált hájat 20 dkg liszttel jól összedolgozzuk.
  3. Az élesztőt a tejben a cukorral és egy csapott evőkanál liszttel felfuttatjuk.
  4. A maradék lisztből a felfuttatott élesztővel, a rummal, borecettel, sóval és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz,kemény tésztát gyúrunk.
  5. Apránként beledolgozzuk a liszttel gyúrt háj háromnegyed részét.
  6. Jól összedolgozzuk, 20 percre hideg helyre pihenni tesszük.
  7. A pihentetés után félujjnyi vastagra nyújtjuk, a lisztes háj felét egyenletesen rákenjük, hajtogatjuk, hidegre tesszük újabb 20 percre.
  8. Ismét kinyújtjuk, rákenjük a háj másik felét, hajtogatjuk, pihenni tesszük.
  9. Még kétszer kinyújtjuk, közben még egyszer pihentetjük.
  10. A második nyújtáskor 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzetek közepébe kisebb diónyi sonkapépet halmozunk.
  11. Mint egy könyvet kettéhajtjuk, a széleket a tenyerünk élével összenyomjuk.
  12. Szorosan tehetjük a tepsibe, tetejét felvert tojással kenjük.
  13. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 314
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkával töltött hájas tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

802
sertésháj 60 dkg
finomliszt 90 dkg
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
rum 1 ek
fehérborecet 1 ek
1 ek
sonka 30 dkg
sertészsír 10 dkg