r
Nosalty Logó

Sonkába-sajtba tekert spárga

Smaragd konyha
Sonkába-sajtba tekert spárga
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

341
Kalória
24.9g
Fehérje
33.3g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
489.3g
Víz
37.8g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3492 micro
Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6983 micro
Összesen 681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A spárgákat megpucoljuk, alulról kb. 5 cm-t, a végeinél kb. 2 mm-t levágunk, majd megmossuk folyó csapvíz alatt.
  2. Akkora fazékban odatesszük főni bő vízben, amiben kényelmesen elfér, nem hajolnak be a spárgák.
  3. Hozzáadjuk a sót, cukrot, citromlevet, kenyérszeletet, és forrástól számítva 10 percig főzzük. Amikor kész, kiszedjük a vízből.
  4. Egyenként a sonkaszeletekre 1 szelet lapkasajtot teszünk, és 5 szál spárgát betekerünk vele.
  5. Kivajazott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt elolvad, és a sonka szélei pirosak lesznek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Petrezselymes újburgonyával és hollandi mártással nagyon finom ebéd vagy vacsora. Mindenkinek ajánlom.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek