r
Nosalty Logó

Sonkába-sajtba tekert spárga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Sonkába-sajtba tekert spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 681 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3492 micro
Összesen 341 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6983 micro
Összesen 681 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat megpucoljuk, alulról kb. 5 cm-t, a végeinél kb. 2 mm-t levágunk, majd megmossuk folyó csapvíz alatt.
  2. Akkora fazékban odatesszük főni bő vízben, amiben kényelmesen elfér, nem hajolnak be a spárgák.
  3. Hozzáadjuk a sót, cukrot, citromlevet, kenyérszeletet, és forrástól számítva 10 percig főzzük. Amikor kész, kiszedjük a vízből.
  4. Egyenként a sonkaszeletekre 1 szelet lapkasajtot teszünk, és 5 szál spárgát betekerünk vele.
  5. Kivajazott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt elolvad, és a sonka szélei pirosak lesznek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5449
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkába-sajtba tekert spárga
Smaragd konyha 149 recept

Petrezselymes újburgonyával és hollandi mártással nagyon finom ebéd vagy vacsora. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.