Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagvas cipó, kenyér 3.

Sokmagvas cipó, kenyér 3.
Sokmagvas cipó, kenyér 3.
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story? Elromlott a kenyérsütő gépem!:( Sebaj! Bedagasztottam kézzel, és megsütöttem sütőben. Pont olyan finom lett így is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a (langyos) víz egy részével felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóiból sima tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha már elválik a táltól.
  3. Egy órán át langyos helyen kelesztjük.
  4. Kisebb tepsibe tesszük, sütőben megsütjük.
  5. Kivesszük, rácsra tesszük, és még forrón megkenjük a tetejét vízzel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér magvas kenyér, házi magvas kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amerelly
Amerellina / Amerelly Fri, 2012-04-20 19:51

Szia Bogi!

Én ezt a kenyeret most sütöttem meg, én megkentem a végén a tetejét vízzel, de nem lett ilyen szép színe, nyilván szőkenős kérdés, de vissza kellett volna még utána tennem a sütőbe?

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-04-21 12:15

Nem kell visszatenni.
Nem tudom miért nem lett ilyen színe valószinüleg más fajta a sütőnk.
Bogi

594
finomliszt 560 g
víz 310 ml
élesztő 2.5 dkg
3 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
szezámmag 5 dkg