Nosalty Logó

Sodort-sajtos fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Sodort-sajtos fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 652 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5205 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 296 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 652 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13063.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2624 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2413 mg
  • Nátrium
    7342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1852 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 5205 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, bele a sót, cukrot, a margarint vagy zsírt, és a kézmeleg tejet ráöntjük, majd 5 percig állni hagyjuk.
  2. 5 perc után hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt sajtot, és jól összedolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha ragadna, egy kis liszt hozzáadásával átgyúrjuk.
  3. Majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és olyan hosszúra sodorjuk, hogy 6 egyforma kis cipót kapjunk belőle.
  4. Lisztezett deszkán letakarva 60 percet kelesztjük, ha megkelt, akkor egyesével kukaccá sodorjuk, és egy-egy kukacot a felétől kezdődően jobbra és balra csavarjuk. Amikor 3 megvan, hármasfonást készítünk, enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Majd a többi tésztával ugyanígy járunk el. Ha már mindkét fonott kalácsunk tepsiben van, 1 felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal és egy kis mákkal megszórjuk.
  5. Félretesszük, és 90 percet kelni hagyjuk.
  6. Majd előmelegített sütőben 220 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Mikor teljesen kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4076
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Szintén Észak-Magyaroszágon élő ismerősöm receptjét készítettem ma el. Nagyon nagy sikere lett, mivel a tésztájában is van sajt és ugyanúgy csavart, majd hármasfonással készült, és a teteje is sajttal és mákszemekkel van megszórva. Ha kihűlt, szeleteljük, és nagyon finom, még kenyér helyett is. Nálunk kenyér helyett lett több készítve belőle...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni finom!!

Jolimami

Szuper lehet és elkészíteni se nagy ördöngösség. Mentve, köszönöm!

Gabimami58

Szia Éva! Nagyon szívesen,s biztos vagyok benne,hogy ízleni fog a családnak..

Jolimami

Kedves Gabimami! Megsütöttem, mind megettem - mondanám, de hát a család is rárepült. Nagyon jó a recept, köszönet érte! Jómagam egy lebutított változatát készítettem el, mert sajna cukorbetegség miatt muszáj odafigyelnem, milyen lisztet használok, ez a folyékony összetev?k mennyiségét is kicsit befolyásolja. Észrevételem: 220 fokon már 18 percnél éreztem a megsült sajt kissé kesernyés illatát, ezért 160 fokra vettem vissza a h?fokot és duplán hajtott süt?papírt fektettem a tetejére. Alig 30 perc alatt készre sült. Mivel kicsit módosultak az összetev?k, nem bánod, ha a NS cukorbetegeire gondolva felteszem, mint a Te kalácsod szénhidrátszegényebb újragondolását? Amúgy egy spenótos mártogatóst készítettem hozzá, amit ma tettem fel, a fotón látszik a kalács - és persze le is írom, hogy a Te recepted ihletett meg. Köszönöm, jó sütés-f?zést kívánok: Éva

Gabimami58

Kedves Éva! Persze nyugodtan,s?t örülök neki,hogy van olyan aki tudja a cukrosoknak mindenb?l,mennyi mennyiség használható. Én is tettem úgy fel receptet ahol az édesít?t tudtam mennyi kell de még mindent nem ismerek a cukor betegségnél,mib?l mennyit használtok. Nyugodtan tegyed fel, s?t megköszönöm,ha bármelyik ételt vagy tésztát készíted el te tdod, a szénhidrát mennyiségeket,és hasonló betegeknek fel tudod tenni. További sok sikert kivánok a sütéshez-f?zéshez.. Üdv...Gabriella..

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek