Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sodort rétes

Sodort rétes
Sodort rétes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a rétest, de valami könnyebben elkészíthetőt szerettem volna, azt hiszem, rátaláltam.

hozzávalók / 4 adag

tészta

kenés

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. A zsírt megolvasszuk, és a liszttel összekeverjük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, és bejgli formára feltekerjük. 3-4 egyenlő részre vágjuk.
  3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, szétkenjük rajta a tölteléket, és feltekerjük.
  5. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal megkenjük.
  6. A sütőt felmelegítjük 180 fokra, és kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 17 020
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Icuka

Mióta szakács: 2016.03.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
kategória: rétes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rétes, házi rétes, házi sodort rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1209
finomliszt 30 dkg
tejföl 2.5 dl
tojás 1 db
1 csipet
sertészsír 8 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 50 dkg
gluténmentes gríz 5 evőkanál
tojás 1 db
cukor 6 ek
tejföl 3 ek