Spanyol tortilla
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
152
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
330g tojás415 kcal
Összesen
911
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
17.5g vöröshagyma6 kcal
-
48.7g burgonya28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
32.2g tojás40 kcal
Összesen
88
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
152
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1767.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 836 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 664.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1501 micro
Összesen
911
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
88
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
50 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
6 db tojás
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, majd alaposan összeforgatjuk, és állni hagyjuk 30 percet, mialatt levet ereszt. Ezután alaposan kinyomkodjuk a reszelt burgonyát, és egy tálba tesszük.
- Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott reszelt burgonyát. Sózzuk-borsozzuk, és gyakori kevergetés mellet 20 perc alatt enyhén aranybarnára pirítjuk-pároljuk.
- A tojásokat egy nagy csipet sóval felverjük, és a burgonyához adjuk. Alaposan elkeverjük a hagymás krumplival, majd lejjebb vesszük a serpenyő alatt a lángot, és lefedve 20 percet sütjük a spanyol tortillát. Ekkor már nem szabad hozzányúlnunk.
- Amikor letelt a 20 perc, spatulával óvatosan alá-alányúlunk a tortillának, megnézve, hogy könnyen elválik-e a serpenyőtől.
- Ha igen, akkor két tányér segítségével megfordítjuk, a következő módon. Az első tányért a serpenyőre tesszük, és gyors mozdulattal ráfordítjuk a tortillát. Eztán a tortilla az első tányéron van. A tetejére ráteszünk egy másik tányért, arra átfordítjuk egy 180 fokos mozdulattal. Ekkor a tortilla a kettes számú tányéron van. Erre ráfordítjuk az üres serpenyőt, és egy újabb félfordulattal beleakrobatikázzuk a tortillát.)
- A másik oldalát további 5-10 perc alatt megsütjük.
- A tortillát tányérra borítva, körcikkekre vágva kínáljuk. Reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt szuper, ráadásul magában éppúgy megállja a helyét, mint köretként.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 17519
- Feltöltés dátuma: 2020. július 27.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
358 recept
A spanyolok tortillájának semmi köze ahhoz a búza- vagy kukoricalisztből készült lepénykéhez, amire a legtöbben a tortilla szó kapcsán asszociálunk. Nem, ez a feltehetően Spanyolország északi régióiból eredő recept sokkal inkább egy omletthez hasonlít, amit - lehetőleg lisztesebb fajta - burgonyával tesznek jó tartalmassá. A krumplit reszelni és szeletelve egyaránt szokás használni ehhez a recepthez, amit az Ibériai-félszigeten elsősorban tapa(s)ként fogyasztanak, és gyakorlatilag minden étteremben, bárban, csehóban és talponállóban rendelhetünk.