Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Selymes kakaós torta

Selymes kakaós torta
Selymes kakaós torta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Óriási választék van (itt a NoSaltyn is) csokis ill. kakaós sütemények receptjeiből, mégsem töprengtem el azon, hogy közkinccsé tegyem-e sokadikként. Számtalan fajtát sütöttem már régi és új receptek közül is, nálunk legtöbbször erre esik a választás. A tejfölnek köszönhetően olyan állaga lesz, amit nehéz szavakkal körülírni, próbáljátok ki!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Szerintem tejszínhabbal együtt a legfinomabb, de ízlés szerint tálalhatjuk baracklekvárral vagy gyümölcsöntettel is. Érdemes még melegében fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd a lágy vajat hozzáadva tovább habosítjuk.
  2. Hozzákeverjük a tejfölt és a vanília kivonatot.
  3. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát, végül a csipet sót hozzáadva jól összekeverjük.
  4. Óvatosan hozzádolgozzuk a tojásos részhez. (Sűrű massza lesz belőle.)
  5. Sütőpapírral bélelt, 20-24 cm-es kapcsos tortaformába kenjük, és megsütjük.
  6. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 825
elküldve: 20
receptkönyvben: 561
elkészítve: 20/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

selymes csokitorta, könnyű kakaós torta, tejfölös csokitorta

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelcsike
kelcsike Mon, 2013-06-03 17:12

Most másodjára sütöttem, kicsit kiszáradt, de ez most nem baj, mert cake pop alapnak készítettem.

kattyka
kattyka / kattyka Sat, 2012-12-15 18:51

Elkészítettem a tortát, nagyon fincsi volt, az állaga is jó volt, igaz egy kicsit morzsálódott, de az íze mennyei :) Köszi szépen a receptet, máskor is megcsinálom. :)

hedihoff
hedihoff Tue, 2012-10-23 12:04

Mindenképpen vajjal kell dolgozni, Ráma nem megfelelő? Köszi előre is a választ :)

Alitka
Alitka Mon, 2012-10-22 20:50

Kedves Zúza!
A hétvégén elkészítettem ezt a receptet, de nekem nem sikerült. :( Először is már mindjárt a sütés elején szétrepedt, és csúnyán felpúposodott. A púpot végül késsel levágtam egyenesre. Viszont annyira száraz lett, hogy valóban kellett hozzá a tejszínhab, de jó sok, mert anélkül meg se bírtuk volna enni. Rettentően fojtó száraz volt, és nagyon szétmorzsálódott. Pedig mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. :( Szerinted hol ronthattam el, mi lehetett a baj? Szeretném még máskor is elkészíteni, mert ízre isteni finom volt, rég ettem ennyire ízletes kakaós tésztájú sütit, és a többiek szerint is finom volt. Csak valamit máshogy kellene csinálnom. Kérlek adj valami tanácsot!
Üdv: Alitka

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2012-10-24 12:34

Kedves Altika!
Húha, ez nehéz lesz így a távolból. Esetleg kicsit túlsütétted, vagy kicsit sok lett bele a sütőpor, nem tudom mi lehetett a gond. Van amikor kicsit púposodik, de az nem baj. Erre van egy olyan trükk, hogy a masszából a szélekre többet kenünk. Picit megrepedhet, ami szintén nem baj, de nem kéne morzsálódnia/száraznak lennie. Próbáld meg te is muffinformában, vagy lesd meg kicsit hamarabb, mert nem tesz jót, ha esetleg túlsül. Kár, hogy nem ismerem a sütődet, ott lehet a bibi. :) Sajnálom, hogy az állagával gondok adódtak, örülök, hogy ízlett. Üdv: Zúza

Alitka
Alitka Sun, 2012-10-28 17:20

Köszi a tanácsokat! Én is gyanakodtam a sütőre is, bár 30 percnél nem sütöttem tovább, de lehet hogy nálam az is kicsit sok volt, mert villanysütőm van. Meg azon is gondolkodtam, hogy vajon Te milyen vajjal csinálod? Margarinnal, vagy sima teavajjal? Mert én margarinnal csináltam (nem sütőmargarinnal, hanem a szendvicsre való margarinnal), lehet az is gond volt. Mindenképp megpróbálom még egyszer megsütni, figyelve a tanácsaidra. Üdv: Alitka

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2012-10-28 20:40

Ajjajjjj :) Akkor ez volt a gond. Vaj = teavaj!!! Remélem legközelebb sikerrel jársz, hajrá! :)

ancsa1969
Ancsa1969 / ancsa1969 Mon, 2012-05-28 17:43

Nálunk nagyon bejött:D bár én kevertem hozzá torta darát és mazsolát majd maffinak sütöttem meg. Nagyon jó lett. Köszi a receptért

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2012-05-29 21:31

Örülök, ha muffinként is működik a recept. :) Egészségetekre!

MinnieW
MinnieW Sat, 2012-02-18 00:54

nagyon finomnak néz ki, de azt szeretném kérdezni, hogyha esetleg félbevágom és megtöltöm valami csokikrémmel, vagy a tetejére még teszek bevonót akkor nem lesz-e túl édes?:)

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2012-02-18 11:52

Véleményem szerint töltetlenül, melegen a legjobb. Könnyebb lesz döntened, ha egyszer megsütöd eredetiben. :) Ettől függetlenül megpróbálhatod, tegyél bele olyan krémet, ami nem túl édes. Egyébként maga a torta sem nagyon édes, viszont annál kakaósabb. Akár be is vonhatod. Még egy fontos infó, a tészta közepe magasabbra jön fel sülés közben. Sok sikert, üdv. Zúza

Edi10
Edi10 / Edi10 Tue, 2012-01-31 12:59

Elkészítettem a hétvégén, az íze nagyon fincsi, teljesen olyan, mint a dobozos vakondtúrás tésztája. Az állagával volt egy kis gond: összekevertem mindent úgy, ahogy itt le van írva, de olyan sűrű lett, mint valami jófajta torta töltelék, az önteni biztos nem lehetett volna a tepsibe, inkább belekenni. tettem hozzá még kb. 1 dl tejfölt, nem tudom, hogy emiatt, vagy csak simán béna vagyok, de olyan lapos lett, nem olyan szép magas, mint a képen. mekkora formában kell sütni amúgy? ja, most látom 20 centi, akkor nagy volt a formám :(

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2012-02-01 16:55

Kedves Edi!
A massza tényleg nagyon sűrű, nem önteni kell, hanem inkább kenni. Köszi hogy jelezted, javítom is, nehogy megtévesztő legyen. Plusz tejföl viszont nem kellett volna bele, de most már mindegy. Üzenem mindenkinek, érdemes nagyon lágy vajjal dolgozni. Remélem máskor is el fogod készíteni (ne feledd, kb. 20 centisben! :)
Üdv. Zúza

Edi10
Edi10 / Edi10 Thu, 2012-02-02 16:43

Mindenképpen elkészítem még, mert az íze tényleg fincsi volt, köszönöm a tanácsokat, legközelebb így csinálom! Szép napot!

577
tojás 2 db
porcukor 14 dkg
vaj 15 dkg
tejföl 1.5 dl
vanília kivonat 1 teáskanál
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
sütőpor 2 tk
szódabikarbóna 0.5 tk
1 csipet
habtejszín 2 dl