Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplileves füstölt csirkehússal

Savanyú krumplileves füstölt csirkehússal
Savanyú krumplileves füstölt csirkehússal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nagyon sok füstölt csirkés ételt ettem, és pár héttel ezelőtt volt lehetőségem hozzájutni. Sokkal lágyabb az íze,  mint a disznóé és ízletesebb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, kockázott krumplikat hideg vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított egész hagymát, babérlevelet, és ízlés szerint sózzuk.
  3. 15 perc elteltével, tegyük bele egészben vagy darabokra szedve a füstölt csirkét.
  4. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást, és hozzáöntjük a leveshez, folyamatos kavarás mellett.
  5. Hozzáadjuk a fél citrom levét. Még 5 percig forraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

savanykás krumplileves füstölt csirkével, citrommal ízesített krumplileves, citromlével savanyított krumplileves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-03-11 17:25

Ha füstölt csirkehúst nem is lehet nagyon kapni , de pulyka comb az általában minden nagyobb üzletben van.Próbáld ki azzal !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-12 10:25

Szia!
Tudom, hogy a pulykahúsnak erősebb íze van a gyenge csírkehíssal szemben ezért egy ízletesebb levest kapunk. Pompás választás.
Jó étvágyat!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-11 17:22

Nos én itt Londonban hozzájutok a Hús (nagybani) piacon. Magyarországon én sem láttam de gyerekkoromban viszont ettem(Románia). Bár meglehet, hogy vannak Interspár stb. áruházakban húskülönlegességek.

859
burgonya 1 kg
csirke 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 2 db
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
fűszerpaprika 1 kk