Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplifőzelék

Savanyú krumplifőzelék
Savanyú krumplifőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom kedvenc főzeléke. Akkor még nem szerettem a zöldbabot, zöldborsót, káposztát. Nagyon válogatós gyerek voltam. De a krumpli, az minden formájában jöhetett. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi mindig fasírozottal ettük, esszük - a képen is az van. De jó hozzá a sült oldalas is. Tudom, hogy van, aki hagymát tesz a rántás alá, én soha. Viszont lehet gazdagítani egy kis tejföllel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A közepes méretű krumplikat 20-25 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk.
  2. Egy lábosba rántást készítünk az olajból és a lisztből. Felengedjük kevés forró vízzel. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, ecetet, kellemesen pikánsnak kell lennie. Felforraljuk.
  3. Beleszeljük a főtt krumplit. Ezzel már csak egy kicsit rottyantjuk, már lehet is tálalni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 461
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
194 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

148
burgonya 80 dkg
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 ek
ecet 1 ek
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint