Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgadinnyés sárgabaracklekvár

Sárgadinnyés sárgabaracklekvár
Sárgadinnyés sárgabaracklekvár
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tavaly próbáltam meg házasítani a két gyümölcsöt, és nagyon ízlett. Nagyon jól társítható a két gyümölcs, egymást erősíti a két aroma. A fenti mennyiségből 5 db 3/4 literes üveg lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A barack és dinnye aránya változtatható. Vigyázat, nem szabad, hogy a dinnye elnyomja a barack vezető ízét! Mivel az idén kifejezetten magas cukortartalmúak a gyümölcsök, ezért használtam kevesebb cukrot, de ez ízlés kérdése.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot leforrázzuk, ha kézmelegre hűlt, lehúzzuk a héját, kimagozzuk.
  2. Kézi tekerős passzírozó legnagyobb lyukú betétjén áthajtjuk. Ennek hiányában a botmixer is jó.
  3. A dinnyének kikaparjuk a magját, és felkockázzuk.
  4. A gyümölcsöket a citrommal addig párologtatjuk, amíg a megfelelő lekvársűrűséget eléri.
  5. Ekkor tesszük hozzá a cukrot, és annak is elpárologtatjuk a víz tartalmát.
  6. Üvegberakás előtt a lekvárba keverjük a tartósítószert.
  7. A hűtőtáskába sorakoztatjuk a lezárt üvegeket egy nagy törülközőben, és várják a sorukat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 591
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sárgabarackos-sárgadinnyés lekvár, dinnyés sárgabarack-dzsem

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pandapötty
PM / Pandapötty Mon, 2014-08-18 16:52

Ezt idén én is elkészítettem. Szerencsémre, jó dinnyét kaptam, nagyon finom illatos volt, és mézédes. Egy másik oldalról jött a recept, ott a végén még egy fél dl barackpálinkát is öntöttek bele. A pálinka pikáns íze érződik, de nem nyomja el. Csak érdekességképp írtam, hátha valaki úgy is kipróbálná.

Szóval, ez egy nagyszerű kombináció, aki szereti a sárgabarackot és a dinnyét, nem fog csalódni, de ahogy előttem is írták, jó dinnye kell hozzá, attól lesz igazán aromás! :)
Egy a gond, nem csináltam többet!

eletke
Eletke / eletke Tue, 2012-07-31 10:25

szia, sajnos nem sikerult jol, mert nem vol eleg edes a dinnye, es eleg tok ize lett.meg a kutyaim se nyaltak, pedig azok bevalalosak!!hahaha
kesbb mar nem probalkoztam ujbol.:-(

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2012-07-31 14:04

Eletke, régi igazság, hogy minőségi termék csak minőségi alapanyagokból jön össze. Sajnálom, hogy nem jól döntöttél a dinnye kóstolása után. Ezek szerint nem volt aromás a dinnyéd, amire utaltam a széljegyzetben. Remélem nem szegte kedved a befőzéshez.

960
sárgabarack 3 kg
sárgadinnye 1 kg
cukor 60 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
nátrium-benzoát 1 kk