Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi sárgabarack gyümölcsíz nyersen

Házi sárgabarack gyümölcsíz nyersen
Házi sárgabarack gyümölcsíz nyersen
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk soha nem fogy el egy egész üveg lekvár, így egyszerűbb. Rengeteg felhasználási lehetősége van. Tehetjük a tejbegrízre vagy sütikbe, baba ételekbe. Tökéletes az íze és gyors. Ez az alapja az egyszerű torta dekorációmnak is, és így néz ki mielőtt megszilárdul.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sütikhez és olyan ételekhez, ahol édes gyümölcsízre van szükség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró darabokra vágjuk a barackot.
  2. Vízben 2-4 órát áztatjuk az aszalt sárgabarackot.
  3. Jól leszűrjük, és kinyomkodjuk.
  4. A mézzel turmixgépben összedolgzuk.
  5. Légmentes dobozban hidegen tároljuk.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 581
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

egyéb elnevezések

sárgabaracklekvár, főzés nélkül barackíz, lekvár aszalt sárgabarackból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-06-20 17:05

Koszi, Kristina a gyors valaszodat es a tanacsokat, latom a filozofiank is megegyezik...:) En sem otthon lakom, es a kekszilva nem az igazi itt, viszont a kaliforniai aszaltszilvak kituno minoseguek, szerintem ebbol csinalok szilvalekvart. Megegyszer koszi, kellemes napot neked is, udv, Eva

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-06-20 17:23

Igen kedves Evaneo szerintem is egyezik a filozófiánk:) Amit a szilváról írtál teljesen igaz mi is nagyon szeretjük a kalifornai szilvát és a kalifornia aszalt datolyánál finomabb nincs is:)
Nagyon szívesen, szerintem mindenki nagyon jó ötletet adtál (engem is bele értve). Köszönöm kedves hozzá szólásodat.
Üdv,
Kristina

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-06-20 16:10

Szia, Kristina, szerinted ugyanezt az aszalt szilvaval is meg lehet csinalni...mez, kis fahej..? Kiprobaltad mar?

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-06-20 16:57

Szervusz kedves Evaneo!
Szerintem meglehet csinálni de ne áztasd vízben a szilvát ugyanis nagyon vizes és puha "lutykos" lesz.
Teljesen más az aszalt szilva állaga vizben áztatva. A helyedben én inkább a mézet a fahéjjat tenném először a szilvához, turmixolnám és ha még mindíg sűsű akkor tennék egy kevés vízet a keverékhez. Amúgy az öteleted nagyon jó:)) Eltudnám képzelni karácsonyi nyers sütikben mákos diós alapon:)
További szép napot!
Üdv,
Kristina/RAW

138
aszalt sárgabarack 250 g
méz 3 ek