r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár Vircsikétől

Vircsike
Sárgabaracklekvár Vircsikétől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1994
Kalória
13g
Fehérje
503.3g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
828.1g
Víz
-
Koleszterin
18.6g
Élelmi rost
485.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1994 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19944 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    828.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1994 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4576.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    933 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5033.4 g
  • Cukor
    4851 mg
  • Élelmi rost
    186 mg

Víz

  • Összesen
    8281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    930 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    101742 micro
  • β-crypt
    9672 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8277 micro
Összesen 19944 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. Mossunk ki befőttesüvegeket forró vízzel, majd hagyjuk megszáradni.
  2. A barackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk félbe, kézzel kicsit nyomkodjuk össze, majd mehet egy jó nagy edénybe.
  3. A vízzel tegyük fel főni, és kevergessük folyamatosan. Forrástól számítva főzzük legalább másfél órán át.
  4. Ekkor tegyük hozzá a cukrot, majd főzzük tovább még 10-15 percet.
  5. Töltsünk meg minden üveget lekvárral, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kk nátrium-benzoátot, tegyük rá a kupakot, fordítsuk fejre pár percre, azután mehet a hideg dunsztba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 110 p

Leszedtük a fáról a sárgabarackot, hogy ne a szél fújja le. Egy nagyobb részéből, mint látszik lekvárt készítettünk, a másik részéből pedig sütit sütöttünk, vagy gyorsan frissiben megettük. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek