r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár Iluskától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Sárgabaracklekvár Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2394 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 11966 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    12209 micro
  • β-crypt
    1161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2394 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3020 g
  • Cukor
    2911 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    4818.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61045 micro
  • β-crypt
    5803 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4966 micro
Összesen 11966 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva szárítjuk.
  2. A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk.
  3. Beletesszük egy olyan tálba, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön kavargatva, az első rottyanás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba.
  4. Belekeverjük a citromsavat is. Kb 30-40 perc főzés után lekapcsoljuk.
  5. Forrón, az előre kimosott üvegekbe szedjük, mindegyik tetejére picuri benzoátot szórunk. Celofánnal, majd fém lapkával zárjuk, jó erősen! Pokróc közé tesszük, és 2 napig ott hagyjuk kihűlni.
  6. Végül hűvös helyre visszük.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 97111
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Receptkategóriák

Minden évben készítek lekvárt, ez tavaly készült még. Akkor 300 ft-ért sikerült jó érettet kapnom. Inkább megveszem a barackot, mint lekvárt kelljen vennem. Van kis munka vele, de ez akkor is az 'én' lekvárom lesz!! Ebből a mennyiségből talán 20 üvegnyi lett, nem emlékszem pontosan (még most is van belőle). A tartósítót felbontáskor kiskanállal leszedem a tetejéről (már amennyit le lehet). Kilónként 40 dkg cukor kell bele. Régebben a nővéremnek volt barackfája, az  volt  az igazi... hatalmas barackok voltak rajta...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek