Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackdzsem málnával és áfonyával

Sárgabarackdzsem málnával és áfonyával
Sárgabarackdzsem málnával és áfonyával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, kellemesen savanykás ízű dzsem. 

 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, hagyjuk kicsit leszáradni. A lekvárfőzéshez használt fazékba beletesszük a felezett barackokat, amennyiben van köztük kicsit éretlen, botmixerrel pürésítjük egy kicsit.
  2. Ezután mehet bele az áfonya, a cukorral elkevert a pektin vagy dzsemfix és a citromsav. Nagy lángon főzzük, forrástól számítva kb. 10-15 percig. A málnát csak az utolsó három percbe dobjuk bele.
  3. Steril üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetőt, majd öt percre fejre állítjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 312
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecil

Mióta szakács: 2015.06.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnás barackdzsem, áfonyás-málnás barackdzsem, fekete áfonyás-málnás barackdzsem

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

163
sárgabarack 1 kg
fekete áfonya 25 dkg
málna 25 dkg
cukor 30 dkg
dzsemfix 1 csomag
citromsav 1 teáskanál