Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack-répa-narancs lekvár

Sárgabarack-répa-narancs lekvár
Sárgabarack-répa-narancs lekvár
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet évek óta nagy sikerrel csinálom a családomnak. Garantált! Kb 6 fél literes üveggel lett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, és megpucoljuk a sárgabarackokat. Kettészedjük, és úgy legyen 4 kg a súlya.
  2. Kb fél kiló cukorral megszórva egy éjszakán át letakarva pihentetjük, hogy levet engedjen.
  3. Másnap feltesszük főni közepes lángon, beletesszük a narancslevet vagy a facsart narancsot, ki mikor csinálja, majd a répák lefacsart levét. Tovább főzzük. (Én kb 1 órán keresztül rotyogtattam.)
  4. Ha rotyogott kb 1 órát, 2 cs 3:1-ben dzsemfixet adunk hozzá. Ha felrottyan, kész!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 151
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

narancsos-répás baracklekvár, sárgabaracklekvár naranccsal és répával, répás baracklekvár naranccsal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

212
sárgabarack 4 kg
narancslé 5 dl
sárgarépa 6 nagy db
dzsemfix 2 csomag