Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis ananászlekvár

Chilis ananászlekvár
Chilis ananászlekvár
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ananászos-banános amerikai palacsintához készítettem ezt a pikáns lekvárt.

hozzávalók / 2 adag

  • 350 g ananász (friss, durvára vágva)
  • 100 g cukor
  • 1 db chili (kisebb, szárított is jó, apróra vágva, a magok eltávolítva)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt a cukorral és a chilivel feltesszük egy kisebb lábasban, lassú tűzön főni.
  2. Néha megkeverve addig főzzük, míg az ananász megpuhul, a leve pedig elfő.
  3. Botmixerrel turmixoljuk, egyet rottyantunk rajta és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 093
elküldve: 2
receptkönyvben: 187
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

csípős ananászlekvár, ananászlekvár chilivel, csilis ananászlekvár, pikáns ananászlekvár

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sara.30
sara.30 Thu, 2016-11-10 18:56

Kedves Petra!
Meg szeretném kérdezni, hogy a receptben leírt adagokkal, ,mekkora befőttes üvegbe fért bele? (Kb hány ml-es?)

Risi13
Risi / Risi13 Sat, 2012-12-08 00:19

Kedves Petra!
Köszönöm receptedet! Ma elkészítettem végre és nagyon finom lett! Már rég kinéztem magamnak, csak vártam, hogy az ananász ára lejjebb kússzon picit... :-) Kapásból dupla mennyiséggel kezdtem, de így is csak 2 kis üvegem lett, plusz egy kis tálkányi kóstolásnak... :-) Lezárás után fejre állítottam és utána száraz dunsztba mentek kicsit pihenni. Köszi! Üdv.: Risi

raca001
raca001 Mon, 2012-11-19 18:20

Kedves Petra. Szeretném ezt a lekvárt megcsinálni karácsonyi ajándéknak egy kedves barátomnak aki nagyon szereti a csípöset és azt szeretném kérdezni hogy ebben a receptben ugye nincs dzemfix vagy befözöcukor. Lehet bele az ilyet tenni vagy az rontana az ízén? És lehet ezt a lekvárt lezárt üvegben hosszabb ideig tárolni a kamrában vagy rögtön elkell használni? Köszönöm válaszod. Ági

petra
Petra / petra Mon, 2012-11-26 00:21

Kedves Ági,
Persze, mehet bele dzsemfix, vagy befőzőcukor, azzal hamarabb elkészül, utána pedig befőttes üveg és dunsztolás, és ugyanúgy "működik" mint a többi lekvár/dzsem.
Üdv
Petra

239
ananász 350 g
cukor 100 g
chili 1 db