Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack puding karamellás mandulával

Sárgabarack puding karamellás mandulával
Sárgabarack puding karamellás mandulával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok sárgabarackot kaptam a szomszédtól, gondoltam összedobok belőle valami gyors, egyszerű finomságot. A recept tökéletes a puha sárgabarack felhasználására.

hozzávalók / 7 adag

Puding

Feltét

ajánlat

Puha sárgabarack felhasználására szuper ötlet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Puding

  1. A sárgabarackot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, kivesszük a magját, és apró darabokra vágjuk, ha nem elég puha. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kb. 10-15 percig főzzük, míg folyós lekvár állagú nem lesz.
  2. A pudingport összekeverjük a 3 ek cukorral, majd apránként hozzáadjuk a 3 dl tejet, és feltesszük főni. Folyamatosan kevergetjük, mikor besűrűsödött, kisebb adagokban hozzáadjuk a megfőtt sárgabarackot. Jól elkeverjük, majd kisebb tálkákba tesszük. Nekem 7 tálkányi lett.

Feltét

  1. Két keményebb barackot kb. 1-2 cm-es hasábokra vágunk. Egy serpenyőben 1 púpos evőkanál cukrot melegítünk egy evőkanál vajjal, folyamatosan kevergetjük, mikor elkezd felhabosodni beletesszük a barack szeleteket, megsütjük mindkét oldalukat, majd rátesszük a pudingok tetejére.
  2. Ugyanebben a serpenyőbe teszünk még egy púpos ek cukrot és a mandulát, (nem baj, ha maradt benne egy kis barackos szirup a sütésből) egészen addig kevergetjük és melegítjük, míg a cukor el nem kezd karamellizálódni, és be nem vonja a mandula szemeket. A karamellás mandulát elosztjuk a pudingok tetején. Kínálhatunk hozzá frissen felvert tejszínhabot, úgy még finomabb!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekla

Mióta szakács: 2014.06.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding sárgabarackkal, sárgabarackos puding mandulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
sárgabarack 8 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 2 púpozott ek
vaj 1 ek
mandula 10 dkg
sárgabarack 2 db