r
Nosalty Logó

Sárgabarack puding karamellás mandulával

Tekla
Sárgabarack puding karamellás mandulával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Puding

Feltét

245
Kalória
5.8g
Fehérje
34.5g
Szénhidrát
10.4g
Zsír
89.8g
Víz
4.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
24.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puding

Feltét

Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puding

Feltét

Összesen 1722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Puding

Feltét

Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    628.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    7860 micro
  • β-crypt
    745 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Puding

  1. A sárgabarackot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, kivesszük a magját, és apró darabokra vágjuk, ha nem elég puha. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kb. 10-15 percig főzzük, míg folyós lekvár állagú nem lesz.
  2. A pudingport összekeverjük a 3 ek cukorral, majd apránként hozzáadjuk a 3 dl tejet, és feltesszük főni. Folyamatosan kevergetjük, mikor besűrűsödött, kisebb adagokban hozzáadjuk a megfőtt sárgabarackot. Jól elkeverjük, majd kisebb tálkákba tesszük. Nekem 7 tálkányi lett.

Feltét

  1. Két keményebb barackot kb. 1-2 cm-es hasábokra vágunk. Egy serpenyőben 1 púpos evőkanál cukrot melegítünk egy evőkanál vajjal, folyamatosan kevergetjük, mikor elkezd felhabosodni beletesszük a barack szeleteket, megsütjük mindkét oldalukat, majd rátesszük a pudingok tetejére.
  2. Ugyanebben a serpenyőbe teszünk még egy púpos ek cukrot és a mandulát, (nem baj, ha maradt benne egy kis barackos szirup a sütésből) egészen addig kevergetjük és melegítjük, míg a cukor el nem kezd karamellizálódni, és be nem vonja a mandula szemeket. A karamellás mandulát elosztjuk a pudingok tetején. Kínálhatunk hozzá frissen felvert tejszínhabot, úgy még finomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagyon sok sárgabarackot kaptam a szomszédtól, gondoltam összedobok belőle valami gyors, egyszerű finomságot. A recept tökéletes a puha sárgabarack felhasználására.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...