r
Nosalty Logó

Sárgabarack lekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Klári
Sárgabarack lekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 707 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 8483 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 707 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2120.2 g
  • Cukor
    2013 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    4818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61045 micro
  • β-crypt
    5803 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4966 micro
Összesen 8483 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot alaposan megmossuk.
  2. Kimagozzuk, felszeleteljük -a barack nagyságától függően- negyedeljük vagy nyolcadoljuk.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, és állandó keverés mellett besűrítjük (kb. 75perc).
  4. Majd hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett további 20-25 percig főzzük.
  5. Az előkészített tiszta üvegekbe szedjük, egy késhegynyi szalicilt teszünk minden üvegre, a befőzőfóliát gumigyűrűvel rászorítjuk, és az üveg fedelét rácsavarjuk.
  6. Minden üveget megfordítunk egy pillanatra, majd visszaállítjuk a talpára, és száraz dunsztba tesszük.
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 141328
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 12.

Receptkategóriák

A süteményekbe lekvárt szoktunk használni, mivel azt sokkal sűrűbbre főzzük, mint a dzsemet és ezzel biztosítjuk, hogy nem csurog ki, valamint nem áztatja el a süteményt. A barack héját azért nem szoktam leszedni, mert az nagyon jól sűríti a lekvárt és nem látszik benne, mert teljesen szétfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek