Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack lekvár 2.

Sárgabarack lekvár 2.
Sárgabarack lekvár 2.
175 perc / előkészület: 80 perc főzés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süteményekbe lekvárt szoktunk használni, mivel azt sokkal sűrűbbre főzzük, mint a dzsemet és ezzel biztosítjuk, hogy nem csurog ki, valamint nem áztatja el a süteményt. A barack héját azért nem szoktam leszedni, mert az nagyon jól sűríti a lekvárt és nem látszik benne, mert teljesen szétfő.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot alaposan megmossuk.
  2. Kimagozzuk, felszeleteljük -a barack nagyságától függően- negyedeljük vagy nyolcadoljuk.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, és állandó keverés mellett besűrítjük (kb. 75perc).
  4. Majd hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett további 20-25 percig főzzük.
  5. Az előkészített tiszta üvegekbe szedjük, egy késhegynyi szalicilt teszünk minden üvegre, a befőzőfóliát gumigyűrűvel rászorítjuk, és az üveg fedelét rácsavarjuk.
  6. Minden üveget megfordítunk egy pillanatra, majd visszaállítjuk a talpára, és száraz dunsztba tesszük.
  • elkészítettem: 38 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 113 751
elküldve: 17
receptkönyvben: 569
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Egyetlen Rózsa
Egyetlen Rózsa Mon, 2019-10-14 19:57

Ha fejre állítod az üveget a forró lekvárral, akkor nem kell bele szalicil. Mindig úgy teszem el és nem romlik meg. Felbontás után hűtőben kell tartani. Kis üvegekben rakom, hogy viszonylag gyorsan elfogyjon el.

töröttláb
töröttláb Thu, 2013-07-18 12:16

Szia Klári! Köszönöm , a receptet! Valójában nekem meg volt csak költözés során elkallódott, s a cukor mennyiségére nem emlékeztem! De már száraz dunsztban csücsülnek! Üdv: Töröttláb ui: bár nem könnyű gipszben ülve lekvárt főzni, de a látványa önmagáért beszél! Köszönöm!

any83
any83 Thu, 2012-07-12 22:40

Szia! A te recepted volt a legszimpatikusabb, úgyhogy ezt főztem meg, és nem csalódtam! Köszönöm!

galiné jutka
galiné jutka Wed, 2011-07-27 10:51

Klárikám! Mot raktam aszáraz dunsztba a lekvárt,isteni finom.
jó sürü, szép világos. Egyszóval tökéletes. Én a tatósitó szert a celofánra tettem és ugy rá a pupakot 3percre fejre állitottam a vákum miatt. és azután a dunsztba, Reméle igy is jó lesz., mert én eddig csak zselésitővel csináltam.De igy sokkal finomabb.köszönöm.

tetej
Tetej / tetej Sun, 2011-07-24 11:44

Kedves Klári. Ma megcsináltam másfélszeresen.Csak annyit változtattam rajta,hogy le turmixoltam. A megtöltött üveg tetejére tettem egy kevés szalicilt,de az üveget nem fordítottam fel. Nem akartam hogy össze keveredjen a lekvárral.Nagyon köszönöm. További szép napot. ui: A fazekat pedig kitörölgettük kenyérrel.

László Lászlóné
László Lászlóné Thu, 2011-07-21 21:30

Sziasztok.A lekváromat most így készítettem.A barackot jól megmostam ,kimagoztam.Kézzel jól összenyomkodtam majd hozzá kevertem 1 cs dzsem fixálót .Kevergetve főztem 20 percig.Levetem a tűzről hagytam kicsit hűlni majd mixerrel összetörtem.Vissza raktam a tűzre hozzá adtam a cukrot és így főztem állandó kevergetés mellet 20 percig még a hab elment róla.Kevés nátrium -benzónátot keverek hozzá.Forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük és száraz dunsztba rakjuk.

venczelz
venczelz Fri, 2010-07-16 21:30

Én nem teszem bele a lekvárba a szalicilt....így csinálom:üvegre celofán,rá szalicil,megint celofán és tető.....évek óta így csinálom,és még egy sem romlott meg..:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-07-14 10:35

Hello
Köszi a receptett meg fogom csinálni de több receptet tudnátok küldeni .

Sziasztok
Böbe

707
sárgabarack 6 kg
cukor 1.5 kg
szalicil 1 késhegynyi