r
Nosalty Logó

Sárgabarack dzsem 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Sárgabarack dzsem 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1767 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7070 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12718 micro
  • β-crypt
    1209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1767 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1766.8 g
  • Cukor
    1677 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    4015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4464 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    50871 micro
  • β-crypt
    4836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 7070 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe dobunk annyi barackot amennyi a fazékba kényelmesen belefér. Amikor a barackok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal tálcára szedjük. Beledobjuk a forró vízbe a következő adag barackot és az előbb leírtak szerint folytatjuk.
  2. A tálcára szedett barackokat kissé hűlni hagyjuk, de még melegen könnyedén lehúzzuk a héját és kivesszük a magját.
  3. Nagy, minél vastagabb falú lábasba tesszük az összes barackot és 50 percig állandó kevergetés mellett főzzük amíg egyneművé nem válik.
  4. Beleöntjük az összes cukrot ésállandó kevergetés mellett tovább főzzük 40-50 percig, amíg a habja el nem fő.
  5. Egy magasabb falú tepsibe vizet öntünk, beleállítjuk az előtte forró vízben alaposan elmosott üvegeket és apránként beleszedjük az üvegekbe a forró dzsemet.
  6. Egy késhegyni szalicilt teszünk a dzsem tetejére és azonnal lekötjük celofánnal, majd rácsavarjuk a tetejét.
  7. Száraz dunsztba tesszük (én egy nagy kartondobozt használok amit vastagon pokróccal letakarok).
  8. Másfél nap múlva kiszedjük, amikor már teljesen kihűltek a dzsemek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 48218
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 05.

Ajánló

A fenti adagból körülbelül 3,5-4 liter sárgabarack dzsem készül. Süteményekbe, vajaskenyéren kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lekvárfőzés a nyár állandó programja, ha nem csinálnám, a gyerekeim kitagadnának, annyira szeretik.

Hozzászólások (5)

Edit

Kedves Muci ! Én ugyan így készítem a barack dzsemet annyi különbséggel , hogy amikor leszedem a héját és kimagozom egy nagy edénybe rakom és lecukrozom. Jól elkeverem és lefedve 1 napig hagyom állni. Néha megkeverem. Majd másnap f?zöm ki és teszem üvegbe , majd dunsztolom . Nagyon szeretjük :)) Üdv Edit

Muci

Szia Edit! / laraed / Emlékeim szerint anyukám is így csinálta a dzsemet, hogy el?z? nap lecukrozta és csak másnap f?zte. Sajnos már nem tudom megkérdezni, hogy ez miért volt szükséges . Lehet ,hogy így rövidebb a f?zési id?, és darabosabb marad a dzsem ? Várom a válaszodat. Üdvözlettel : Muci

Muci

Szia Edit! / laraed / Emlékeim szerint anyukám is így csinálta a dzsemet, hogy el?z? nap lecukrozta és csak másnap f?zte. Sajnos már nem tudom megkérdezni, hogy ez miért volt szükséges . Lehet ,hogy így rövidebb a f?zési id?, és darabosabb marad a dzsem ? Várom a válaszodat. Üdvözlettel : Muci

Edit

Kedves Muci ! Nem tudom megmondani , de biztos jobban össze érnek az ízek, felolvad a cukor magától .Valószín? , hogy jobban szétesik a gyümölcs , de mégis egyben marad,és nem kell annyi ideig f?zni. De ez csak az én tudománytalan , és kémiát kizáró gondolataim:))))Üdv Edit

terranova56

Kicsit határozatlan vagyok. Ha van tet?, miért kell a celofán? Ha van celofán, miért kell a tet??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!