Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-zöldséges csirkemell

Sajtos-zöldséges csirkemell
Sajtos-zöldséges csirkemell
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy végre aktuálisak lettek a finom, friss zöldségek, egyre többet használom őket. Valami fűszeresebb, testesebb ízt szerettem volna elérni, és ez sikerült is.

Ez egy egyszerű, pénztárca- és időkímélő étel fogyni vágyóknak.
 
100 g tápértéke:
  • energia: 98.81 kcal
  • fehérje: 17.45 g
  • szénhidrát: 2.04 g
  • zsír: 2.16 g

Ajánlott adag: 250-300 g/fő

Magányos diétázóknak elkészítettem az egy főre szóló adagot is, salátával.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 csirkemell kifilézve (kb. 600 g)
  • 3-4 db paradicsom, vagy 10-12 db koktélparadicsom (kb. 300 g)
  • 3-4 szál újhagyma (kb. 60 g)
  • 120 g light trappista sajt
  • ízlés szerint só és/vagy ételízesítő
  • ízlés szerint oregánó
  • kókuszolaj a tál kikenéséhez (kb. 5 g)

ajánlat

Köret: saláta, sima vagy kukoricás rizs, burgonyapüré, petrezselymes burgonya.

Bor: cserszegi fűszeres, decsi szagos, de mindenképp fűszeresebb fehérborok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy hőálló üvegtálat vékonyan kenjünk ki kókuszolajjal.
  2. A csirkemellet vágjuk szeletekre, mossuk meg és sózzuk, ételízesítőzzük be. Így fektessük őket a kikent tálba.
  3. Az újhagymákat hosszukban vágjuk félbe, majd összefogva karikázzuk fel. Söpörjük egy tálba.
  4. A paradicsomot minél apróbb darabokra vágjuk (az sem baj, ha szétesik), söpörjük ezt is a hagyma mellé.
  5. A paradicsomhoz és a hagymához adjunk oregánót, és esetleg más fűszereket is. Keverjük jól össze. Majd halmozzuk a húsra. Aki úgy szeretné, a hagymát és a paradicsomot össze is turmixolhatja, és pépként teheti a húsra.
  6. A zöldséges csirke tetejére kerüljön a sajt, nagy lyukú reszelőn lereszelve vagy darabokban, szeletekben.
  7. Lefedve tegyük a sütőbe, és pároljuk össze kb. 40 perc alatt. Ha kész van, mihamarabb szedjük ki, mert a zöldségek levet eresztenek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 703
elküldve: 5
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bernadett

Mióta szakács: 2013.04.04.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-újhagymás csirkemell, sajtos csirkemell zöldségekkel, hőálló tálban sült friss zöldséges csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!