Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tészta avagy magyar mac and cheese

Sajtos tészta avagy magyar mac and cheese
Sajtos tészta avagy magyar mac and cheese
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy ez nem egy "recept", de ha az amerikai változatot annyira ajnározzuk, miért ne lehetne a magyart is? Ráadásul, ez egyszerűbb, meg finomabb is.

Ha tehetjük, jó minőségű, durum lisztből készült tésztát használjunk. Az egyszerű recepteknél ez a legfontosabb, minőségi alapanyagok.

hozzávalók / 6 adag

  • 35 dkg tészta (pl.: szarvacska vagy kis kagyló)
  • 1 ek disznózsír
  • 3 dl tejföl (+ a tálaláshoz)
  • 35 dkg sajt (pl.: trappista, eidami, ementáli, füstölt, stb.)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát főzzük ki bő, forró, sós vízben. (A csomagoláson feltüntettek szerint.) Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel, hanem forgassuk össze a zsírral.
  2. A tejfölt langyosítsuk meg, és keverjük a tésztához.
  3. Találáskor szórjuk meg bőven sajttal, kínáljunk még mellé tejfölt, hogy mindenki ízlés szerint, még szaftosabbá tehesse az adagját.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 870
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös tészta, sajtos tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

541
tészta 35 dkg
disznózsír 1 ek
tejföl 3 dl
sajt 35 dkg