r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-tejszínes sertésszelet hasábburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Összesen 1241 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Összesen 7450 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Összesen 240 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1241 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.7 g

Zsír

  • Összesen
    572.7 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12560.9 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    3525 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    4663 mg
  • Nátrium
    3416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4061 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 7450 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Elkészítés

A hasábburgonyás szelethez

  1. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  3. Egy nagyméretű tepsit (én a gáztepsiben szoktam készíteni) margarinnal kikenünk.
  4. A hússzeleteket belerakjuk sorban. Ide-oda még tehetünk rá egy kis margarint, alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük, nem kell teljesen megpuhulnia.
  5. Addig megreszeljük a sajtot. Hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint teszünk hozzá ételízesítőt. Összekeverjük.
  6. A húst kivesszük a sütőből,amikor kb.félig van megpuhulva, a fóliát levesszük, ráöntjük a mirelit hasábburgonyát. Nem szabad felengednie, úgy ahogy van, fagyasztott állapotban beterítjük vele a húsokat.
  7. Erre öntjük a tejszínes sajtos massza keverékének a felét. Visszatesszük a sütőbe.
  8. Amikor már megpuhul a burgonya is és elolvadt rajta a sajt, akkor hozzáöntjük a maradék tejszínes keveréket!
  9. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percre, és készre sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 18136
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Én nem főzőtejszínt szoktam használni, az is jó, de akkor egy kis tejföl is elmegy hozzá, mert a főzőtejszín híg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesapám találmánya, ha lehet ezt mondani... Náluk ettünk többször ilyet, és azóta én is többször elkészítettem már a kis családomnak! :) Isteni finom, tényleg a család kedvence! Érdemes kipróbálni!...:)

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Éppen javasolni akartam a tejfölt, mikor láttam, hogy Te sem nagyon szereted a híg tejszínt. Én sem.

Törölt felhasználó

rendes burgonyával lehet ? amit én pucolok és vágom össze öket

Törölt felhasználó

Kedves Zsani20! Mi kipróbáltuk rendes burgonyával is,de a mirelit hasábburgonyával az igazi!:) Ebben a receptben az a különleges,hogy fagyasztott hasábburgonyával készül,ett?l valahogy másabb és finomabb. Próbáld ki rendes krumplival és egyszer majd mirelittel,meglátod a különbséget!

Éva-Anyóca

Köszönöm, finom ebéd volt a hétvégén.:-O Máskor is lesz készítve. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Örülök nagyon,hogy ízlett!:) Köszi,hogy megosztottad a tapasztalatodat!:)

Hozzávalók

A hasábburgonyás szelethez

A sajtos-tejszínes masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek