Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás kelroló

Sajtos-sonkás kelroló
Sajtos-sonkás kelroló
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc receptje, számtalanszor megcsináltuk ezt anyukámmal évszaktól függetlenül. Hol sonkával, hol egészen egyszerűen párizsival... A gyerekek nyugodtan bevonhatóak a folyamatokba, én anno legalábbis nagyon élveztem ezt a részét. :)

hozzávalók / 4 adag

A kelrolóhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Általában rizzsel, friss salátával fogyasztjuk, de a steak burgonya is nagyon passzol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, és a levelek közepén található vastagabb erezetből levágunk, ha szükséges.
  2. A kelkáposzta leveleket enyhén sós, forró vízbe rakjuk, és pár percig puhítjuk. (Vigyázat, ha túlfőzzük, akkor nehezen fogunk tudni dolgozni vele!)
  3. A vízből kivett káposztaleveleket kicsit lehűtjük, majd elkészítjük a rolókat.
  4. Lefektetünk egy káposztalevelet, ráhelyezünk 1-2 szelet sonkát (annyit, amennyit a levél nagysága kíván) úgy, hogy a sonka ne lógjon túl a káposztán.
  5. A sonkára vékony szelet sajt kerül, majd az egészen óvatosan feltekerjük úgy, hogy a tekercsünk két oldalát kissé behajtjuk (biztosítva ezzel a gusztusos külcsínyt, és nem utolsó sorban azt, hogy ne folyjon ki a sajt).
  6. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a káposztaleveink el nem fogynak.
  7. A kész tekercsek mindkét oldalát enyhén megsózzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk a tekercseket.
  8. Olajban, akárcsak egy rántott húst, aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 621
elküldve: 8
receptkönyvben: 348
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Keltekercs, sajtos sonkás kelkáposztaroló, rántott kel, sonkával sajttal göngyölt kelkáposzta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2015-01-15 13:35

Nagyon-nagyon finom és laktató!
Ha nagyobb családnak készül érdemes több szorgos kezet beállítani, mert időigényes. Kicsi káposzta meg nem igazán létezik… még a legkisebb is túl nagy  Imádom a kelt minden formában, de aki idegenkedik a zöldségtől annak is megér egy próbát! Biztosan készítem még! 

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-06-24 04:07

Nagyon jol nez ki, biztos finom! Megorzom valami raeros es kulonleges alkalomra, mert a panirozashoz se idom, se turelmem. De majd eljon az ideje.

nrzsuzsa
nrzsuzsa Mon, 2013-08-12 19:48

"cukkini bundában" itt a nosaltyn, részlet:
Bundához:
• 6-7 dkg liszt
• 1 db kisebb tojás
• 1/2 dl tej / esetleg sör
• 1 tk sütőpor
• 1/2 tk só
• 1 ek napraforgó olaj + a sütéshez // összekevered, és ebbe forgatod, majd sütöd!!!

gondolkodtam, én tennék bele szezámmagot (néha), mert nagyon szeretem!!!
REMÉLEM NEM BAJ, HOGY FELHASZNÁLTAM EGY MÁSIK RECEPTET, SEGÍTSÉGKÉPPEN??!! :-)))

Csibedina
Csibedina / Csibedina Mon, 2013-08-12 20:33

Köszi, Zsuzsa!
Nagyon rendes és figyelmes vagy, mindenképpen ki fogom próbálni ezt a bundát!
Szép napot:-)
Edina

Csibedina
Csibedina / Csibedina Sun, 2012-06-24 08:41

Szia Boribon,
A panírozással én is épp így vagyok :)
Nem fogod megbánni, ha kipróbálod, mert a végeredmény kárpótolni fog.

Szép napot:
Edina

953
kelkáposzta 1 közepes fej
sonka 30 dkg
sajt 30 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
tej 2 ek
zsemlemorzsa 20 dkg