Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes sajtos kocka

Gluténmentes sajtos kocka
Gluténmentes sajtos kocka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisztérzékeny vagyok, viszont nagyon szeretem a sós sütiket. Sokáig próbálkoztam vele, de mindig túl száraz és fojtós volt. Nos, végre sikerült olyant készítenem, ami omlós és nagyon finom, és olyan is szívesen fogyasztja, aki nem szereti a gluténmentes ételeket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, a sütőport, a sót, és a kefírrel rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap lisztezett deszkán (rizsliszt) fél centi vastagra kinyújtjuk, a tetejét tojássárgával megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  3. Derelyemetszővel kockákra vágjuk. Lényeges a derelyemetszőt is lisztezni. Közben előmelegítjük a sütőt 200 C°-ra.
  4.  Visszavesszük a sütő hőfokát 170-180 C°-ra. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 15-20 perc alatt készre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 207
elküldve: 19
receptkönyvben: 278
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölt sajtos kocka gluténmentesen, lisztmentes sajtos kocka, gluténmentes kockák kétféle sajttal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brizsó
Brizsó / Brizsó Fri, 2017-10-27 14:29

Én nem szoktam pihentetni, azonnal készítem. Ezenkívül mindig morzsák lett a tészta, így jóval több tejföllel szoktam készíteni, rendszeresen egyébként, ha sós sütire vágyom, mert egyébként szuper recept! Kinyújtás, és szaggatás után megkenem a tojással, és én még tejföllel megkenem a tetejét, teszek rá sajtot, és így sütöm meg. :)

witch
witch / witch Sun, 2017-04-09 00:51

Nagyon finom lett! De nekem kicsit meggyult a bajom a kinyujtassal, mert porlott a teszta. Sebaj, mert nem vagdostam fel csak sutes utan. Amugy en a tepsiben a sutopapiron sodortam ki. A fele fert bele a tepsibe, a masodik adagnal viszont a sajtos reteg valt el a tesztatol, pedig azt mar konnyebb volt kinyujtani. Biztos kicsit hagyni kell szobahomersekleten allni a tesztat es akkor nem morzsalodik annyira. Maskor is megsutom, mert az ize nagyon jo! Koszi a receptet!

L♥ve, witch

v_judith
v_judith Fri, 2015-12-25 11:12

Hálás köszönet a receptért, tényleg finom lett! Csak aki tudja, mire figyeljen, az veszi észre, hogy nem "igazi" lisztből készült. Mivel nem készültem a sütésre, így azt raktam bele, ami itthon volt: kefír helyett tejfölt, és csak sima trapistát, de így is működik. Egyedül a só volt kicsit sok, bár kevesebbet raktam bele a receptnél - de ez ízlés kérdése :) A liszt szokott a kulcs lenni a gluténmentes sütés-főzésnél: Nagykun Rizsliszt és Glutenix Alfa-Mix keverékét használtam, pont a recept szerinti mennyiségben :) Kezdő gluténmentes szakácsok is bátran kipróbálhatják a

Zsefi
Zsefi Sat, 2014-04-19 12:55

Nálam is sikert aratott, bár én kefír helyett tejfölt használtam. Köszönöm a receptet :)

Jella
Jella Sun, 2012-12-23 13:12

Elkészítettem és isteni lett! :) Nekem éppen Glutenix Alfa Mix volt itthon, így a rizsliszt mellé ezt tettem, de nem rontotta el! Köszi a finom receptet!

880
rizsliszt 12.5 dkg
gluténmentes lisztkeverék 12.5 dkg
margarin 25 dkg
gluténmentes sütőpor 1 csomag
edami sajt 10 dkg
kefir 1 dl
15 g
tojássárgája 1 db
trappista sajt 10 dkg