Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rúd Petruskától

Sajtos rúd Petruskától
Sajtos rúd Petruskától
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy sokszor bizonytott recept, valamelyik rokonunknál ettem belőle, és persze rögtön elkértem e receptet. Lehet variálni: füstölt sajt, teljes kiörlésű liszt hozzáadásával is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégváráshoz, otthoni rágcsálni valónak, bármikor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejfölben vagy tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Utána az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen fél órát pihentetjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra. Derelyevágóval feldaraboljuk, tetéjét megkenjük tojással vagy tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, ki mivel szereti.
  5. Amíg melegszik a sütő, a tészta is tud még egy kicsit pihenni, kelni.
  6. Sütőpapírral borított sütőrácson megsütjük.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 738
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sajtos parti rudak, tejfölös rudacska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szfrancy
Hamcsa / szfrancy Sat, 2011-12-31 16:20

Kedves Petruska!
A hozzávalóknál langyos tejföl, az elkészítésénél langyos tej szerepel.
De! Nagyon finom, tejföllel sütöttem, sokkal több ment bele mint 1 dl és tovább is sült 5 percnél.
Ez lesz a sajtos rúd számunkra:)
Köszönöm!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2012-01-01 14:10

Kedves szfrancy!

Köszönöm az észrevételt, javítottam a receptet! Örülök, hogy sikerült és ízlett nektek! A mennyiségeknél a liszttől is függ, mennyi folyadékot kíván a tészta, és a sütők se egyformák! További jó sütögetést! P

1176
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
margarin 25 dkg
élesztő 2 dkg
tejföl 1 dl
sajt 8 dkg
2 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek