r
Nosalty Logó

Sajtos ropogós gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Sajtos ropogós gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 670 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2674 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 670 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4391.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2674 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 430 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket, a vajat, sót, tojást és a sajt 2/3-át gyúrjuk össze. Pihentessük 1 órát a hűtőben.
  2. Nyújtsuk vékonyra - 2-3 mm - a tésztát (rizsliszttel jól alálisztezve), szórjuk meg a maradék sajttal, illetve szezámmaggal, mákkal vagy köménnyel - ízlés szerint.
  3. Vágjuk ujjnyi csíkokra, majd szeljük 4-5 cm hosszúakra a tésztát. Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. Hagyjuk addig pihenni, amíg felmelegszik a sütőnk 180 fokra.
  4. Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt süssük pirosra.
  5. Fémdobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 21399
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Nem tudom meddig áll el, nálunk 1 nap alatt elfogyott :) Ízlett mindenkinek, nem tűnt fel a családnak, h. "Anya-lisztjéből" van :) Tojás nem kell a tetejére: a sajt úgyis megolvad, és ebbe beleragadnak a rászórt magocskák.

Receptkategóriák

Jó sósat, ropogósat, gluténmentes lisztből nem egyszerű sütni. Vagy jó minőségű liszt kell hozzá, de akkor drága... :( Ez a recept egy elfogadható árú megoldás: lisztkeverékből a FreeFrom-ot használtam, de megteszi bármelyik általános liszt v. kenyérkeverék. Ebből az adagból 2,5 tepsinyi lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.