r
Nosalty Logó

Sajtos puffancs rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos puffancs rúd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1045 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis lábasban melegítsük a vizet a kockára vágott vajjal, amíg elolvad. Sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a lisztet egyszerre, és addig keverjük fakanállal, amíg összeáll egy gombócba. A tűzről levéve hagyjuk 5 percig hűlni.
  2. Üssük bele az egyik tojást, és alaposan keverjük ki a tésztát. Eleinte darabosnak fog kinézni, de egy-két perc után sima lesz. Nagyon gyorsan kell a fakanalat forgatni, nehogy a tojást megfozzuk, mert akkor a sütésnél nem fog felpuffadni a tészta. Beleütjük a másik tojást, és azzal is simára keverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a finomra reszelt sajtokat, illetve a finomra vágott rozmaringot. Szintén jól beledolgozzuk a tésztába. A cheddarból 2 dkg-ot rakjunk félre, hogy meg tudjuk szórni a rudak tetejét.
  4. Habzsákba vagy csak egy sima nejlon tasakba kanalazzuk a masszát, és kisujjnyi vastag csíkokat nyomunk egy sütőpapírral vagy szilikon lappal bélelt tepsibe. Szórjuk meg a félretett sajttal.
  5. Forró sütőbe (220 C) rakva 10 percig sütjük, majd lejjebb tekerve a hőmérsékletet (190 C) további 10-15 percig sütjük, vagy amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8576
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg fánk alakúra kellene sütni, de természetesen nekem az túl hétköznapi lett volna. ☺ David Lebovitz receptjét alakítottam át egy kicsit, mert gruyere sajtot kellene használni, de az itt luxusnak számít, szóval az ára is olyan. A sajtoknál figyelembe kell venni, hogy ne legyen túl zsíros fajta, mert akkor csak szétfolyik az egész sütés közben. A parmezán elég kemény, a cheddar meg egy kis színt visz a végeredménybe. A gruyere sajttal snidlinget vagy kakukkfüvet használjunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk