Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apró pogácsa

Apró pogácsa
Apró pogácsa
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eszter barátnőm pogácsája, ami azonnal elvarázsolt. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fenti mennyiség eleve dupla adag, érdemes rögtön ennyivel kezdeni, mert pillanatok alatt elfogy.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet eldolgozzuk a sóval, a felfuttatott élesztővel és a puha margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajtot.
  3. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, majd jól dolgozzuk össze a hozzávalókat.
  4. 1,5 - 2 cm vastagra nyújtuk, kiszaggatjuk és a tetejét megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 
  5. Előmelegített sütőben sütjük. 

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 150 890
elküldve: 56
receptkönyvben: 1 355
elkészítve: 115/136
Facebookon megjelent: -

szakács

caroline79

Mióta szakács: 2011.06.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogi, pogácsa reszelt sajttal, apró sajtos pogácsa

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gombeszti
gombeszti Thu, 2015-12-31 09:50

Sajnos nekem nem sikerült. :( Ez annyira "omlós", hogy megfulladok benne. Pedig azt hittem sok lesz a 50dkg margarin. :(

magomo
magomo Fri, 2015-10-09 18:07

Több receptet végignéztem, ez a legszimpatikusabb :D :) holnap meg is sütöm, azután beszámolok róla. Köszi a receptet! :)

magomo
magomo Sat, 2015-10-17 14:04

A lisztből kb. dupla mennyiség fogyott, akkor nem volt már olyan ragacsos és kezelhetetlen. Egyébként finom lett, köszönöm :)

timoti77
timoti77 Fri, 2015-01-16 13:05

HELLO! Remek recept! Egyszerű,gyors,nagyon finom! Csak ajánlani tudom. :D

orkito
orkito Sat, 2014-10-11 09:54

Nagy pogácsás család vagyunk,már sokféle receptet kipróbáltam,de ez egyszerűen fantasztikus.Gyermekkorom teadélutános pogácsáit idézi. :) Köszönöm. :)

zsbogca
zsbogca Fri, 2014-06-13 12:44

Sziasztok!
Nem nagyon tudok főzni, sütni, de olvastam a komikba, hogy mindenkinek ízlett.
És egy olyan hülye kérdésem lenne, hogy az élesztőt mibe vagy hogy futtatom fel? Tényleg bocs ezért a hülye kérdésért.... Köszi

caroline79
caroline79 / caroline79 Sun, 2014-06-29 09:19

zsbogca, bocs a késői válaszért :) az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtatod fel vagy szárított élesztőt is használhatsz, nekem pl a "rendes" élesztő nem fogad szót sosem, így mindig szárítottal dolgozom. azt simán belekeverem a lisztbe

simke324
simke324 Fri, 2014-02-28 16:32

Szia!Szilveszterre sütöttem meg először,nagy sikere volt.Azóta többször el készítettem.Jövőhéten lesz az após szülinapja,be vállaltam a szülinapi tortáját és persze ezt az isteni pogit,tizenketten leszünk.Köszönöm!Erika

simke324
simke324 Fri, 2014-02-28 16:33

Szia!szilveszterre sütöttem meg először,nagy sikere volt,azóta már többször is elkészítettem,hát valami isteni.Jövőhéten lesz az após szülinapja én vállaltam be egy tortát,ja meg ezt a pogit,tizenketten leszünk.Köszönöm!

KJ
KJ Sat, 2014-01-04 22:45

Ha már a férjem is megdícséri "puha, omlós, elolvad az ember szájában" az csakis elsőosztályú lehet! Én kevesebb sót, de több sajtot tettem bele.

KRISZTIÁN0403
KRISZTIÁN0403 Tue, 2013-12-31 16:18

Kedves Caroline!Megsütöttem én is a pogit és nagyon finom lett.Köszönöm a receptet!

solimoni
solimoni Fri, 2013-03-01 19:38

Kedves Caroline! Ma megsütöttem, isteni lett. Sütöttem már sajtos pogácsát, de ez fényévekkel omlósabb és finomabb. Köszi a receptet.

nagyikácska
nagyikácska Fri, 2012-10-19 21:27

Nagyon finom omlós,sok féle pogácsát kipróbáltam már de ez mindent vitt.isteni

caroline79
caroline79 / caroline79 Wed, 2012-10-17 16:53

Kedves nagyikácska, nem kell keleszteni, ezért is nagyon szeretem ezt a receptet mert gyors, kiadós és finom :)

Szandra83
Szandra83 Mon, 2012-08-06 20:50

Szia caroline 79

Mielött elkészittem azt szeretném kérdezni,hogy a 7g élesztő az száritott vagy mennyi kell a frissböl? A frisset fel kell futattni? Vagy inkább úgy kérdezem: mert a receptbe írod,hogy fel kell futattni: Mibe? Milyen "folyadékba"?
Megvárom a válaszodat és igérem ha megcsináltam ,megirom az eredményt :-D
Köszi Szandra

caroline79
caroline79 / caroline79 Wed, 2012-10-17 16:52

Kedves Szandra83! elnézést, de csak most vettem észre a hozzászólást. a 7 gr élesztő szárított, frissel még nem csináltam, sajnos erről nincs tapasztalatom... a friss élesztő nem jön ki velem, nekem azzal semmi sem sikerül, csak a szárítottal.
még egy utóiratom lenne, miután rendesen végigolvastam a kérdésedet:
a felfuttatott élesztőt nem én írtam be, a szerkesztők úgy gondolták anno, hogy belenyúlnak a receptbe.meg a másik receptemet átnevezték, a leírásban szintén módosítottak kicsit... nekem ez a no comment kategória, de hisztit nem érdemel... amúgy semmi más bajom nincs :)

Szandra83
Szandra83 Sun, 2012-11-11 14:56

szia!

Tegnap megcsináltam és finom lett! Köszi a receptet!

Annyi volt a bajom, hogy megsült a teteje, de a közepe még nem volt az igazi - 220C sütöttem ahogy írtad. Vagy kisebb hőfokon kellet volna?

Hálás lennék a tippért vagy javaslatért, mit is ronthattam el. mert karácsonyig tökéletesiteni szeretném.

köszi, még egyszer a választ (előbbit) meg a receptet
Üdv Szandra

Köszi Szandra

caroline79
caroline79 / caroline79 Sun, 2012-11-11 15:23

Szia Szandra!
próbáld meg vagy kisebb hőfokon, vagy pár perccel tovább sütni. csak figyelj nagyon, nehogy kiszáradjon. mondjuk könnyen beszélek, villanysütőm van, azóta minden tökéletes benne, mert tapasztalatom szerint sokkal jobban eloszlik benne a hő.
nyers volt a közepe? vagy csak kissé átsült? mondjuk sok benne a rama a liszthez képest, ez is adhat egy "szalonnásabb" állagot, ami furának tűnhet.

Dudy
Dudás Betti / Dudy Thu, 2012-08-02 15:55

Ma elkészítettem, ez volt életem első sajtos pogija és nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet, ezután biztos, hogy ez alapján fogom csinálni! :-)

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Sun, 2012-03-18 19:01

Szia!

nagyon jól néz ki ez a pogi :) meg tudod mondani, hogy kb hány db jön ki belőle? tudom, hogy erre nem könnyű válaszolni..de hátha.. :)

caroline79
caroline79 / caroline79 Sun, 2012-03-18 21:02

Szia! a legkisebb szaggatómmal szoktam készíteni, így 60 felett lesz a darabszám. konkrétan dugig van a legnagyobb tepsim :)

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Fri, 2012-10-05 12:55

az kimaradt, hogy megcsináltam és nagy sikere volt :)
ha jól emlékszem kb 100 db lett belőle :D elfogyott pikk pakk :)

Galsika
Galsika / Galsika Wed, 2012-03-14 17:04

Caroline csak gratulálni tudok a pogácsa nagyon fincsi ,,,,,ma én is megsütöttem isteni lett,a párom azt mondta hogy már sokfajta poggit sütöttél de ez valahogy finomabb,úgyhogy gratulálok a recepthez ,,,nagyon köszönöm,,,,,,Üdv:galsika

caroline79
caroline79 / caroline79 Wed, 2012-03-14 22:11

Kedves Galsika! Köszönöm a dícsérő szavakat és egészségetekre. egy tuti tipp hozzá: jön a medvehagyma szezonja, tessék azt is tenni bele! :)

norivirag
norivirag Mon, 2012-02-20 15:52

szia caroline79! most lett kész a pogi,még forró de muszáj volt máris egyet bekapnom hogy leteszteljem az ízét,nagyon kiváncsi voltam rá,és jelentem nagyon finom,máskor is ezt fogom sütni,köszönet a receptért!

erno
erno Tue, 2012-01-03 13:39

Kedves Caroline!
Szilveszterre vettem sajtos pogácsát...de drága volt és száraz....
Amikor elkezdtem keresgélni, egyből a Te receptedet találtam meg...ma ki is
fogom próbálni-a legjobb a visszajelzések alapján.
Üdv:Ernő

erno
erno Wed, 2012-01-04 09:25

Nagyon finom lett, jól is sikerült...csak túl sütöttem...majdnem elégett.
De még így is lehetett érezni, hogy mennyire finom.
Újból meg fogom csinálni, de jobban fogok vigyázni a sütési időre.
Köszönöm:E.

kl
kl Thu, 2011-12-29 13:58

megcsináltam :D Életem első pogija. :DD kicsit sok élesztőt raktam bele úgyh. kipótoltam liszttel. Nagyon finom lett. Én négy főre csináltam, de két- három főre pont elég volt, olyan finom volt. :DD Köszönöm a szuper receptet.
Ja és én nem használtam se cukrot se tejet hozzá, de így is tökéletes :)))

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné Wed, 2011-12-28 16:58

2 személy részére egy estére ezek szerint egy szimpla adagból is elég sütni ?30 dkg liszt 25 dkg margarint és igy tovább ? köszönöm a választ ! Mária

kl
kl Sun, 2011-12-25 13:47

szia!
írtad hogy 1 csomag élesztő. Az mekkora mennyiség? 7 grammosat találtam.

caroline79
caroline79 / caroline79 Sun, 2011-12-25 20:43

szia! gondolom, már megcsináltad... vagy egy egész friss élesztőt használok, vagy egy csomag (7 gr) szárítottat

gemi25
gemi25 Sat, 2011-12-24 15:11

Kedves caroline79!
Most lett kész a pogácsa. Isteni finom lett! Már sokféle receptet kipróbáltam, de nem találtam még meg a "tökéletes" pogit. Azt hiszem most sikerült!
Köszönöm

Erzsi54
Erzsi54 Fri, 2011-09-23 11:06

Kedves Caroline!
Megsütöttem a pogit és nagyon finom lett!
Igaz én csak kockára ágtam de az íze attól nem változott.
Köszönettel: Erzsi

1621
finomliszt 60 dkg
margarin 50 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 5 dkg
5 kk
sajt 15 dkg