Keresztanyámtól tanultam ezt a pogit. Igaz, ő még csak az apróbb változatát sütötte. Mivel iskolás gyerekeim vannak, állandó kérdés, hogy mit tegyünk a uzsis dobozba. Így "született" a nagyobb változat. Megsütök egy adagot, és amikor kihűl, lefagyasztom, és bármikor adható a dobozba.
Hozzászólások (28)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Begyurtam, de a vegen jöttem rä, hogy a tejföl nekem kimaradt. De szep lägy a teszta. Remelem nem lesz baj :D Most hajtogattam, majd irok milyen lett ;)
Ezt a receptet kerestem sokáig, még anno nagynénémtől kaptam,de a sok költözésben
elveszett.Most első sütésre mindjárt dupla adagot keszítettem és nem bántam meg, mert nagyon finom.A gyermekeim és a férjem is pogi imádók, ha így falják nem marad holnapra! :) Köszönöm a receptet!
Nagyon tetszik a recept csak azt szeretném kérdezni hogy 250 fok nem sok egy kicsit? És hogy hajtogatásnál egyszerre ti hányat hajtotok és hányszor?
Kedves Zsuzsa!
Isteni finom, hetvegen megcsinaltuk anyukammal!
Egyebkent nem puposkodni akarok, de a leirasbol kihagytam a tejfölt:)
Köszönöm a receptet.
Üdv.: Edina
Kedves Zsuzsa! Nagyon nagyon finom lett a pogacsa,ilyet meg nem sikerult csinalnom!Nagyon koszonom ezt a finom receptet!Elvan mentve!
Kérhetnék a sóhoz mértékegységet? Legalább közelítőt? Kávés-, teás-, evőkanál stb...?
Szintúgy a cukorhoz?
Köszike.
Nagyon szép a kép, elcsábított. Tegnap elkészítettem, fincsi lett! Köszönet a receptért! Üdv.: il-di.
Kedves Zsuzsa!
Nagyon kezdő vagyok a konyhában, ezért szeretnék segítséget kérni a recepttel kapcsolatban, mert szeretném, ha sikerem lenne:
a 60 dkg lisztet összegyúrom a 250 g margarinnal, a kommentek alapján 1 dl sós, cukros, élesztős tejjel és 1 dl tejföllel. A tejben a cukor és a só mennyi kell legyen: csipetnyi vagy esetleg kávéskanálnyi? jön hozzá 2 tojássárga, és sajt, gyúrás és nyújtás, pihenés, nyújtás....3-szor. Zsírt érdemes-e a tésztába tenni, és ha igen, mennyit?
A harmadik hajtogatás után nyújthatom 2-2,5 cm vastagra, vagy jobb, ha betartom az 1-1,5 cm-t? Gondoltam, így esetleg magasabbra sülnek. Tojással megkenve, sajttal leszórva a tepsin kelljenek még egy kicsit, vagy egyből mehetnek a sütőbe? Az elektromos sütőben melyik módozat/hőfok a legjobb erre?
Előre is köszönöm a válaszokat! és bocsi, ha esetleg butaságot kérdeztem :-)
Szia.
Sót a liszttel keverjük el, mert nem érintkezhet az élesztővel. Tehát langyos cukros tejben futtatjuk fel az élesztőt!!! A só megöli az élesztőgombákat. Zsírt is nyugodtan tehetsz bele margarin helyett, finomabb lesz szerintem. A margarinnal megegyező mennyiségben, de én személy szerint sós élesztős tésztáknál fele-fele mennyiségben használok margarint és zsírt. (12,5 dkg marg.+12, 5 dkg zsír).
Ha nagyon vastagra nyújtod, nehezebben sül át a belseje.
Elektromos sütővel kapcsolatban sajnos nincsenek tapasztalataim.
Kedves Kilteh, nagyon köszönöm, hogy segítettél. Nemsokára kipróbálom. :-)
Sok sikert!=)
Valaki lécci segítsen!!!!
Nagyon nagyon finom lett a pogácsa, puha, foszlós laza tésztájú.... DE!! Aki próbálja, az nagyon óvatosan bánjon a tejföllel és a tejjel, ugyanis a megadott mennyiség nagyon sok, folyóssá teszi a tésztát! Viszont lecsökkentve azok adagját nagyon finom pogácsát kap!!!
Én épp most gyúrtam be a tésztát, és a 2 dl tejföl + 2 dl tej nagyon sok a 60 dkg liszthez. Nagyon, de nagyon lágy lett a tésztája. Liszttel dúsítottam, várom az eredményt.
Szia Binci :)
Mar aznap neki rugaszkodtam megegyszer,mert nem birtam elviselni,hogy az elso ketto nem sikerult, es igen, kicsit kevesebb tejet es kefirt raktam bele es nagyon finom lett :) Tokeletes a pogacsa recepted es azt meg halkan el kell arulnom,hogy ez volt eletem elso pogacsa sutese :) Ahogy kisult mar fel ora mulva nem volt semmi a tanyerba:) Tenyleg isteni finom koszi a receptet :)
Meg joparszor megfogom sutni,a paromnak is nagyon nagyon izlett,kicsit keveselte a pogacsa mennyiseget ugyhogy legkozelebb nem feladagot csinalok az biztos :)
Koszi,hogy valaszoltal :)
Sziasztok :)
Nem tudom ti,hogy csinaljatok de en 2-szer rugaszkodtam neki a poginak de mind a ketszer a kukaba vegezte :)
Ugyebar en fel adagot akartam csinalni mert 2-en vagyunk es mindennek a felet vettem...addig nincs is gondom a tesztaval amig a kefrt,tojast,lisztet,sajtot,margarint osszegyurum szep tesztat kapok de mikor beleontoma felfutatott elesztos tejet na akkor vege befucsol az egesz ...a tesztam folyos lessz lehetetlen kinyujtani :( Ha valaki tud vmi jo otletet miert lehet ez akkor segitsen ...vmit nagyon rosszul csinalhatok ha nektek sikerul nekem meg nem :( Please ...
Szia Adry ! Első óriási hiba, hogy kefírt használsz! Az sokkal folyósabb, mint a 20 %-os tejföl! Biztos, hogy a felét vetted és nem néztél el valamit? Én is voltam már úgy pedig már 20 éve aktív vagyok a konyhába! Elég, ha csak a tej mennyisége marad amiben az élesztőt futtatod és máris sokkal hígabb lesz! De azt hiszem akkor sem volna szabad a kukában végeznie! : - )))) Van liszt és akkor azzal kell, besűríteni. Persze akkor már só is kell hozzá pluszba!
Örülök azért, hogy kétszer is neki fogtál!Biztos látsz benne fantáziát, felkeltette az érdeklődésedet! Próbáld meg harmadjára is és akkor biztos sikerülni fog!!!Legyél kitartó, mert az eredmény kárpótolni fog a kísérletezgetésért! Aztán ha nekirugaszkodtál harmadjára is, írd meg hogy sikerült!!! Kíváncsi vagyok rá!!!!
Sok sikert!!!!!
:)
nagyon jó recept,eszméletlen finom lett:)
Nagyon finom es szep nagyra megnonek !!!
Kedves Zsusza!
Meg tudnád mondani, hogy kb. hány darab lesz belőle?
Előre is köszönöm!
Szia!
Nem tudom hány darab lesz belőle, de 15-20 biztos, de lehet, hogy több is!
Üdv.: Zsuzsa
Szia!
Nem tudom hány darab lesz belőle, de 15-20 biztos, de lehet, hogy több is!
Üdv.: Zsuzsa
Kerlek valaszolj :)
Kedves Zsuzsa! Lehet e hűtőben pihentetni a hajtogatások között és a sütésig? Ugyanis én csak másnap szeretném sütni. Köszönöm a választ!
Ennek a poginak az a lényege, hogy jó melegen legyen! Nem ajánlom, hogy hűtőbe tedd a pihentetés idejére. Viszont ha készen fagyasztod le másnap mikróban felmelegítve olyan, mint a friss!
Üdv.Zsuzsa
Végre, a régi nagy sajtos pogi!:-)))Köszi, elmentve!Éva-Anyóca
De guszta, imádom!!!:)