Nosalty Logó

Sajtos pogi 13. - nagysajtos uzsonnára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Sajtos pogi 13. - nagysajtos uzsonnára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1359 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5440 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 340 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1359 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5440 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot, sót, és megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztbe belerakjuk a sót, összekavarjuk, majd betetesszük a puha margarint, a reszelt sajtot, a két tojás sárgáját és tejes élesztőt.
  3. Jól összedolgozzuk, és kinyújtjuk.
  4. Hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Majd újból nyújtjuk, és hajtogatjuk. Ezt legalább 3-szor megcsináljuk.
  5. A harmadik hajtogatás után kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk.
  6. A felvert tojással megkenjük, és sajtot reszelünk rá.
  7. 10 cm-es pogácsa szaggatóval szaggatjuk, és maximális megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 48930
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

Természetesen a kisebb szaggatóval is lehet készíteni, akkor kítűnő  másodikféle egy jó kis tartalmas leves után. Vagy kakaóval reggelire, vacsorára is ajánlom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Keresztanyámtól tanultam ezt a pogit. Igaz, ő még csak az apróbb változatát sütötte. Mivel iskolás gyerekeim vannak, állandó kérdés, hogy mit tegyünk a uzsis dobozba. Így "született" a nagyobb változat. Megsütök egy adagot, és amikor kihűl, lefagyasztom, és bármikor adható a dobozba.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

De guszta, imádom!!!:)

Éva-Anyóca

Végre, a régi nagy sajtos pogi!:-)))Köszi, elmentve!Éva-Anyóca

Anzsalej

Kedves Zsuzsa! Lehet e h?t?ben pihentetni a hajtogatások között és a sütésig? Ugyanis én csak másnap szeretném sütni. Köszönöm a választ!

Törölt felhasználó

Ennek a poginak az a lényege, hogy jó melegen legyen! Nem ajánlom, hogy h?t?be tedd a pihentetés idejére. Viszont ha készen fagyasztod le másnap mikróban felmelegítve olyan, mint a friss! Üdv.Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsusza! Meg tudnád mondani, hogy kb. hány darab lesz bel?le? El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom hány darab lesz bel?le, de 15-20 biztos, de lehet, hogy több is! Üdv.: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kerlek valaszolj :)

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom hány darab lesz bel?le, de 15-20 biztos, de lehet, hogy több is! Üdv.: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Nagyon finom es szep nagyra megnonek !!!

Törölt felhasználó

nagyon jó recept,eszméletlen finom lett:)

Törölt felhasználó

Sziasztok :) Nem tudom ti,hogy csinaljatok de en 2-szer rugaszkodtam neki a poginak de mind a ketszer a kukaba vegezte :) Ugyebar en fel adagot akartam csinalni mert 2-en vagyunk es mindennek a felet vettem...addig nincs is gondom a tesztaval amig a kefrt,tojast,lisztet,sajtot,margarint osszegyurum szep tesztat kapok de mikor beleontoma felfutatott elesztos tejet na akkor vege befucsol az egesz ...a tesztam folyos lessz lehetetlen kinyujtani :( Ha valaki tud vmi jo otletet miert lehet ez akkor segitsen ...vmit nagyon rosszul csinalhatok ha nektek sikerul nekem meg nem :( Please ...

Törölt felhasználó

Szia Adry ! Els? óriási hiba, hogy kefírt használsz! Az sokkal folyósabb, mint a 20 %-os tejföl! Biztos, hogy a felét vetted és nem néztél el valamit? Én is voltam már úgy pedig már 20 éve aktív vagyok a konyhába! Elég, ha csak a tej mennyisége marad amiben az éleszt?t futtatod és máris sokkal hígabb lesz! De azt hiszem akkor sem volna szabad a kukában végeznie! : - )))) Van liszt és akkor azzal kell, bes?ríteni. Persze akkor már só is kell hozzá pluszba! Örülök azért, hogy kétszer is neki fogtál!Biztos látsz benne fantáziát, felkeltette az érdekl?désedet! Próbáld meg harmadjára is és akkor biztos sikerülni fog!!!Legyél kitartó, mert az eredmény kárpótolni fog a kísérletezgetésért! Aztán ha nekirugaszkodtál harmadjára is, írd meg hogy sikerült!!! Kíváncsi vagyok rá!!!! Sok sikert!!!!!

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

Szia Binci :) Mar aznap neki rugaszkodtam megegyszer,mert nem birtam elviselni,hogy az elso ketto nem sikerult, es igen, kicsit kevesebb tejet es kefirt raktam bele es nagyon finom lett :) Tokeletes a pogacsa recepted es azt meg halkan el kell arulnom,hogy ez volt eletem elso pogacsa sutese :) Ahogy kisult mar fel ora mulva nem volt semmi a tanyerba:) Tenyleg isteni finom koszi a receptet :) Meg joparszor megfogom sutni,a paromnak is nagyon nagyon izlett,kicsit keveselte a pogacsa mennyiseget ugyhogy legkozelebb nem feladagot csinalok az biztos :) Koszi,hogy valaszoltal :)

Törölt felhasználó

Én épp most gyúrtam be a tésztát, és a 2 dl tejföl + 2 dl tej nagyon sok a 60 dkg liszthez. Nagyon, de nagyon lágy lett a tésztája. Liszttel dúsítottam, várom az eredményt.

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon finom lett a pogácsa, puha, foszlós laza tésztájú.... DE!! Aki próbálja, az nagyon óvatosan bánjon a tejföllel és a tejjel, ugyanis a megadott mennyiség nagyon sok, folyóssá teszi a tésztát! Viszont lecsökkentve azok adagját nagyon finom pogácsát kap!!!

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Nagyon kezd? vagyok a konyhában, ezért szeretnék segítséget kérni a recepttel kapcsolatban, mert szeretném, ha sikerem lenne: a 60 dkg lisztet összegyúrom a 250 g margarinnal, a kommentek alapján 1 dl sós, cukros, éleszt?s tejjel és 1 dl tejföllel. A tejben a cukor és a só mennyi kell legyen: csipetnyi vagy esetleg kávéskanálnyi? jön hozzá 2 tojássárga, és sajt, gyúrás és nyújtás, pihenés, nyújtás....3-szor. Zsírt érdemes-e a tésztába tenni, és ha igen, mennyit? A harmadik hajtogatás után nyújthatom 2-2,5 cm vastagra, vagy jobb, ha betartom az 1-1,5 cm-t? Gondoltam, így esetleg magasabbra sülnek. Tojással megkenve, sajttal leszórva a tepsin kelljenek még egy kicsit, vagy egyb?l mehetnek a süt?be? Az elektromos süt?ben melyik módozat/h?fok a legjobb erre? El?re is köszönöm a válaszokat! és bocsi, ha esetleg butaságot kérdeztem :-)

Törölt felhasználó

Valaki lécci segítsen!!!!

Törölt felhasználó

Szia. Sót a liszttel keverjük el, mert nem érintkezhet az éleszt?vel. Tehát langyos cukros tejben futtatjuk fel az éleszt?t!!! A só megöli az éleszt?gombákat. Zsírt is nyugodtan tehetsz bele margarin helyett, finomabb lesz szerintem. A margarinnal megegyez? mennyiségben, de én személy szerint sós éleszt?s tésztáknál fele-fele mennyiségben használok margarint és zsírt. (12,5 dkg marg.+12, 5 dkg zsír). Ha nagyon vastagra nyújtod, nehezebben sül át a belseje. Elektromos süt?vel kapcsolatban sajnos nincsenek tapasztalataim.

Törölt felhasználó

Kedves Kilteh, nagyon köszönöm, hogy segítettél. Nemsokára kipróbálom. :-)

Törölt felhasználó

Sok sikert!=)

Il-di.

Nagyon szép a kép, elcsábított. Tegnap elkészítettem, fincsi lett! Köszönet a receptért! Üdv.: il-di.

Huba

Kérhetnék a sóhoz mértékegységet? Legalább közelít?t? Kávés-, teás-, ev?kanál stb...? Szintúgy a cukorhoz? Köszike.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Nagyon nagyon finom lett a pogacsa,ilyet meg nem sikerult csinalnom!Nagyon koszonom ezt a finom receptet!Elvan mentve!

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Isteni finom, hetvegen megcsinaltuk anyukammal! Egyebkent nem puposkodni akarok, de a leirasbol kihagytam a tejfölt:) Köszönöm a receptet. Üdv.: Edina

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!