r
Nosalty Logó

Sajtos pogi 13. - nagysajtos uzsonnára

NS
Sajtos pogi 13. - nagysajtos uzsonnára
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1359
Kalória
34.4g
Fehérje
122.2g
Szénhidrát
80.7g
Zsír
110.5g
Víz
244.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot, sót, és megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztbe belerakjuk a sót, összekavarjuk, majd betetesszük a puha margarint, a reszelt sajtot, a két tojás sárgáját és tejes élesztőt.
  3. Jól összedolgozzuk, és kinyújtjuk.
  4. Hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Majd újból nyújtjuk, és hajtogatjuk. Ezt legalább 3-szor megcsináljuk.
  5. A harmadik hajtogatás után kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk.
  6. A felvert tojással megkenjük, és sajtot reszelünk rá.
  7. 10 cm-es pogácsa szaggatóval szaggatjuk, és maximális megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C

Keresztanyámtól tanultam ezt a pogit. Igaz, ő még csak az apróbb változatát sütötte. Mivel iskolás gyerekeim vannak, állandó kérdés, hogy mit tegyünk a uzsis dobozba. Így "született" a nagyobb változat. Megsütök egy adagot, és amikor kihűl, lefagyasztom, és bármikor adható a dobozba.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...