Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos piskóta levesbetét

Sajtos piskóta levesbetét
Sajtos piskóta levesbetét
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vékonyabban simítjuk el a tepsiben, ropogósra sül, az unokáim sós ropiként is szeretik majszolni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a puha vajjal, csipetnyi sóval habosra kavarjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a fűszert és a reszelt sajtot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 1 cm vastagon elsimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  3. Még melegen lehúzzuk róla a papírt, és tetszőleges formával kiszúrjuk.
  4. Csak tálaláskor tesszük a levesbe (zöldség, karalábé, paradicsom, vagy húsleveshez adjuk).
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 242
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

levesbetét, sajtos piskóta leveshez, sajtos levesbetét

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-07-06 02:20

Mar a kepben is benne van a kedvesseged Piroska :) Mentettem, koszi, kellemes hetveget, Torma :)

186
tojás 2 db
finomliszt 3 dkg
vaj 3 dkg
sajt 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint