r
Nosalty Logó

Sajtos piskóta levesbetét

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Sajtos piskóta levesbetét
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 744 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 298 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 186 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 744 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a puha vajjal, csipetnyi sóval habosra kavarjuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a fűszert és a reszelt sajtot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 1 cm vastagon elsimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  3. Még melegen lehúzzuk róla a papírt, és tetszőleges formával kiszúrjuk.
  4. Csak tálaláskor tesszük a levesbe (zöldség, karalábé, paradicsom, vagy húsleveshez adjuk).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2373
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos piskóta levesbetét
Csiki Piroska 228 recept

Ha vékonyabban simítjuk el a tepsiben, ropogósra sül, az unokáim sós ropiként is szeretik majszolni.

Hozzászólások

Torma

Mar a kepben is benne van a kedvesseged Piroska :) Mentettem, koszi, kellemes hetveget, Torma :)

Csiki Piroska

Bocsánat a válasz el?l.

Csiki Piroska

Aranyos vagy, köszönöm szépen. Neked is kellemes hétvégét! Piroska

Andi80_

Micsoda ötlet kedves Piroska, nagyon tetszik :-) Szép napot kívánok! Andi

Csiki Piroska

A gyerekeknek nagyon tetszik, f?leg, ha érdekes figurákat vágok ki. Neked is szép napot! Piroska

szaszilka

Fagyasztható?

Csiki Piroska

Még soha nem próbáltam, de szerintem frissen a legjobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek