Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csóró pogácsa

Csóró pogácsa
Csóró pogácsa
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kedvence, anyósom tanította, aztán már a gyerekek is imádják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Még nagyon kezdők is meg tudják csinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet, összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie).
  3. Hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hűtőben.
  4. Lisztezett nyújtólapon vagy deszkán kinyújtjuk kb. másfél-két ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  5. Kiszaggatjuk, és előmelegtett sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 34 327
elküldve: 4
receptkönyvben: 228
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Fekete Hajni

Mióta szakács: 2011.09.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű sajtos pogácsa, pogácsa élesztő nélkül

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2012-10-07 16:10

Szia Hajniky !Érdeklődnék, hogy valóban inkább omlós lesz-e a pogi vagy olyan puha foszlós?
Szeretném elkészíteni.
Köszi szépen!!

Hencsibe
Hencsibe Wed, 2012-01-18 18:57

Ma megsutottem ezt a pogacsat es sajnos csalodas lett a vegeredmeny. Tomott, liszt izu es egyaltalan nem emlekeztet a pogacsara. Egy ejszakan keresztul pihentettem a hutoben, amitol kokemeny lett, nyujthatatlan, de par oras langyos helyen tartas utan felengedett annyira, hogy dolgozhassak vele. Nem vagyok kezdo a konyhaban, ugyhogy csak arra tudok gondolni, hogy amennyiben masnak jol sikerult a pogacsa, akkor az itteni, nem magyar liszt lehet a ludas.(Bar ez altalaban nem szokott gondot okozni.) Azert sajnalom, mert mar nagyon vagytunk egy finom pogacsara. :(

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2012-04-13 05:04

Persze, hogy tomor lesz, ugyanis ezek omlos tesztahoz hasonlo aranyok, tehat nem puha, hanem omlos pogi lesz belole. Az elesztos, hajtogatott tesztakbol lesz puha. En most csinaltam meg sos rudnak es nagyon finom lett. A hetvegen megint megcsinalom baratoknak. Ja, nemcsak magyar lisztbol jo... csak annyi, ogy nekem ahhoz, hogy ragacsos legyen sokkal tobb vizet kellett adni, kb. a ketszereset.

Dyke79
Dyke79 Sun, 2011-10-09 14:11

Az ecet 10, vagy 20%-os? Én is meglepődtem az ecetet olvasva, de ha bevált, miért ne?! legközelebb ez a pogi lesz a vendégváró nálunk is! :)

csikosl
csikosl Sun, 2011-10-02 16:02

Nehezen tudtam elképzelni,milyen lehet az a pogácsa,amiben ecet van de tegnap elkészitettem és meg kell, hogy mondjam,nagyon kellemesen csalódtam. A pogácsa nagyon finom lett és a vendégek egykettö elkapkodták. Söt a kislányom kérte, hogy ma is süssünk. Ettöl nagyobb dicséret nem is kell. Köszönöm a receptet!

826
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
1 kávéskanál
víz 6 ek
ecet 1 ek
tojás 1 db
sajt 10 dkg