r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös hús Marcsitól

CsMarcsi
Sajtos-baconös hús Marcsitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

740
Kalória
55.5g
Fehérje
31.7g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
156.9g
Víz
261g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
611mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4438 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 740 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.8 g

Zsír

  • Összesen
    257.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12489.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    3251 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    898 mg
  • Foszfor
    4390 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    941.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4438 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kicsit kiklopfoljuk, majd besózzuk.
  2. Lisztben, tojásban, reszelt sajtban bepanírozzuk.
  3. Sütőpapíros tepsiben egymás mellé helyezzük őket.
  4. A tetejét szépen befedjük a bacon szalonnával. (Nekem kissé kevés lett rajta a bacon, de sajna ekkor csak ennyi volt itthon.)
  5. Szezámmaggal megszórhatjuk az egészet, de ez el is hagyható.
  6. Fóliával lefedve kb. 20-25 percig pároljuk, majd a fóliát levéve még addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.
  7. Köretként burgonyapüré illik hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor nincs idő főzésre, mindig ezt a könnyen elkészíthető, gyors ételt csinálom.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...