r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös cukkinitekercs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Sajtos-baconös cukkinitekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1060 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 266 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 1060 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt cukkinik végeit levágjuk, majd hosszanti irányban 8 vékony szeletet vágunk belőle.
  2. Forró vízbe tesszük őket 1 percre, majd jól lecsepegtetjük.
  3. Ezután olívaolajon oldalanként 1-1 perc alatt picit meg is sütjük őket.
  4. A sajtot 8 egyenlő részre vágjuk.
  5. Kiterítünk magunk elé egy szelet bacont, ráfektetünk 1 szelet cukkinit és 1 darab kecskesajtot.
  6. Megszórjuk borssal és kakukkfűvel, majd óvatosan feltekerjük és átszúrjuk egy fogpiszkálóval.
  7. A kész tekercseket olívaolajjal picit megkent tűzálló tálba rendezzük és 210 fokon 8 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25335
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 12.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatjuk pár kanál fenyőmaggal. Aki esetleg kicsit ódzkodik a kecskesajttól, próbálja ki másfajta zsíros sajttal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel már csak egy kisebb cukkini árválkodott a napokban a spájzban, most ízletes amuse-bouche-t készítettem belőle. (Ahhoz még pont elegendő lett.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.