Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtfelfújt

Sajtfelfújt
Sajtfelfújt
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valamilyen sós felfújtat is készíteni, és erre esett a választásom.

hozzávalók / 6 adag

A felfújthoz

A sütőformák előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet, és ráöntjük a tejet. Sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és csomómentesre keverjük. Belekeverjük a sajtot is, és sóval ízesítjük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sajtos masszába.
  5. 6 kisebb felfújtformát kikenünk vajjal, és megszórunk zsemlemorzsával. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formákban. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 449
elküldve: 17
receptkönyvben: 532
elkészítve: 24/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajtos felfújt, sós felfújt

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stee
Stee Sun, 2014-12-28 21:52

Ma teszteltem először a szuflé formáimat ezzel a recepttel, nagy sikere volt a társaságban és a gyerekek is imádták! Máskor is elkészítem, köszönöm!

Pista39
Pista39 Mon, 2013-10-07 21:12

Kedves Flóra!
Pizzás táska, cukkini felfújt és ez a sajtfelfújt, hát ez már-már kiszúrás az emberrel. Egyébként gratulálok a finomságokhoz és örülök annak, hogy van ilyen fiatal lány aki ilyen kedvvel és hozzáértéssel süt és főz.
Köszönöm, további finomságokat várunk:
Pista :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-08-15 11:23

Nemrég én is kipróbáltam ezt a receptet, egyszerűen csodás lett! Nagyon finom, különleges sajtos ízvilágú. Az enyém kicsit máshogy nézett ki, mert mohó módra túltöltöttem a felfújt formákat, de tanultam belőle, legközelebb még jobbra fog sikerülni.

Köszönet a receptért!

Üdv:
Barbara

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2012-08-15 21:09

Kedves Barbara!
Örülök, hogy ízlett! Azt hiszem, nekem is volt már, hogy túltöltöttem.:))
Üdv: Flóra

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-01-12 21:38

Kedves Flóra!
Karácsonyra kapott szuflé formáimat ezzel a recepttel avattam fel! Nagy sikere volt, köszönöm a receptet! :)
Üdvözlettel: Samiya

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-12-13 11:26

Képzeld Flóra, nagyon jól sikerültek a sajtfelfújt-muffinok. 3/4 részig töltöttem fel és szépen kidagadtak a muffintepsiből. Az ízük meg fenséges... (volt). Köszi a tippet a felfújtformáról. Szép napot kívánok. Üdv.Edit. :)))

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-12-09 21:00

Szia Flóra!
Már én is gondoltam a sajtfelfújt elkészítésére, és most a recepted alapján ki is fogom próbálni. Egy gondom van, nincs felfújtformám. Mit gondolsz a muffintepsi is alkalmas lehet erre a célra?
Egyébként a fotód nagyon tetszik. Szép estét, Edit.

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2010-12-09 21:53

Szia Edit!
Szerintem nyugodtan lehet használni muffintepsit, bár akkor biztosan kevesebbet kell rakni egy darabba. Egyébként egy tipp, én a Kikában vettem a felfújtformákat. Köszönöm, próbáltam valami odaillőt hozzátenni a képhez, hogy ne csak a felfújtak látszódjanak :)) Remélem ízleni fog!
További szép estét, Flóra

363
ementáli sajt 10 dkg
sajt 10 dkg
tojás 4 db
vaj 5 dkg
finomliszt 7 dkg
tej 2.5 dl
0 ízlés szerint
vaj 3 ek
zsemlemorzsa 3 ek