r
Nosalty Logó

Sajtfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Sajtfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A felfújthoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 366 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A felfújthoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 2196 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A felfújthoz

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 256 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 366 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2021 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1523 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 2196 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A sütőformák előkészítéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A sajtokat lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet, és ráöntjük a tejet. Sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és csomómentesre keverjük. Belekeverjük a sajtot is, és sóval ízesítjük.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sajtos masszába.
  5. 6 kisebb felfújtformát kikenünk vajjal, és megszórunk zsemlemorzsával. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formákban. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 50983
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerettem volna valamilyen sós felfújtat is készíteni, és erre esett a választásom.

Hozzávalók

A felfújthoz

A sütőformák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek