Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher muffin Judit konyhájából

Sacher muffin Judit konyhájából
Sacher muffin Judit konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészül, házi baracklekvárral és jó vastag csokimázzal az igazi, az édesség utáni vágyunkat teljesen kielégíti. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin sütő mélyedéseit kibéleljük muffin papírral.
  2. A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, és langyosra hűtjük.
  3. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt, a vajas csokoládét és a kakaós-sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  4. A masszát a forma mélyedéseibe kanalazzuk, úgy 3/4-ed részig, és betoljuk a forró sütőbe. Kb. 22-25 perc alatt készre sütjük.
  5. A még langyos muffinok tetejét megkenjük 1-1 tk lekvárral, és hagyjuk teljesen kihűlni. A langyos csokikrémmel bevonjuk a muffinok tetejét.

Máz

  1. A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, és fényesre keverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 41 742
elküldve: 14
receptkönyvben: 376
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 4

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin házi baracklekvárral csokimázzal, csokis-lekváros muffin, csokoládés lekváros muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

966
étcsokoládé 10 dkg
vaj 12 dkg
tojás 3 db
cukor 15 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
1 csipet
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 1 dl
sárgabaracklekvár 4 ek