r
Nosalty Logó

Sacher muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Sacher muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    946 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 3543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 397 kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

A tésztához

  1. A muffinttepsit kibéleljük papírkosárkákkal.
  2. A darabokra tört csokit felolvasztjuk a margarinnal, félretesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl.
  3. A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott csokit és a baracklekvárt (10dkg-ot). A lisztet elkeverjük a sütőporral és kisebb adagokban az előzőekhez keverjük.
  4. Melegítsük elő a sütőt, öntsük a tésztát a formákba, majd 22 percig süssük.
  5. A kihűlt muffinokat megkenjük a baracklekvárral, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  6. Felolvasztjuk a bevonót és egyenletesen rácsurgatjuk a muffinok tetejére.
  7. A fehércsokit felolvasztjuk a tejszínnel, és ha a csokimáz megdermedt, rácsurgatjuk a fehércsokit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 1019
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 100275
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Rama 2010-es receptnaptárjában bukkantam rá erre a finomságra. 12 db lesz belőle. Aki szereti a Sachert, vagy csak simán a muffint, vagy éppen csak csokirajongó, annak meleg szívvel ajánlom. Én 2x sütöttem meg a hétvégén :).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!