Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rusztikus nutellás kalács

Rusztikus nutellás kalács
Rusztikus nutellás kalács
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azeszter receptversenyére készült ez a nem mindennapi kalács. Nálunk volt rá kereslet. A tésztája lágy, omlós, a tölteléket pedig nem kell bemutatni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Meleg tejjel téli napokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, a lágy vajat és a többi hozzávalót.
  3. Könnyű tésztát dagasztunk addig, amíg elválik a kezünktől és a táltól is.
  4. Meleg helyen kb. 1 órán át kelni hagyjuk.
  5. Kinyújtjuk 25X35 cm-es téglalapra.
  6. Kenőlapát segítségével rákenjük a nutellát.
  7. A rövidebb oldaltól indulva feltekerjük, mint a bejglit.
  8. Akkor jó, ha szélesebb és laposabb rudat kapunk, mint általában a bejglinél szokás.
  9. Ezután egy éles késsel bevágásokat készítünk, mintha egy fenyőfát készítenénk a rúdból. Tehát mindkét oldalán ferdén párhuzamosan bevagdossuk, 2-2,5 cm távolságokat kihagyva. A közepét ne vágjuk át.(minha az lenne a fa törzse).
  10. Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson. Végig áthajtogajuk az egész tésztát.
  11. Megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben sütjük. (A tepsit olajjal kikenjük).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 745
elküldve: 3
receptkönyvben: 261
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás kalács,mogyorókrémes kalács

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-02-13 15:39

Szia Dénes! Nekem is ez a kalács volt az egyik legkedvesebb, és itt most végre el is menthetem a receptkönyvembe. :-) Szép vasárnapot: Gabi

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-02-13 15:04

Ez nagyon jól néz ki, már facebook-on is néztem :) Valamikor biztos megcsinálom, nagyon finom lehet! :)
Üdv: Flóra

szelva
szelva Sun, 2011-02-13 13:27

# Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson. Végig áthajtogajuk az egész tésztát.

ne haragudj ezt nem értem, hogyan csináltad,és addig nem akarok hozzákezdeni amíg nem egyértelmű
várom válaszod

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sun, 2011-02-13 15:35

Így bevagdosod,de nem kell ennyire ferdén.Ugyanígy a másik oldalát is mintha tükörképe lenne.
Akkor úgy fog kinézni mint egy fenyőfa.A "fenyőfa szemben lévő "ágait"egyszerüen áthajtjuk egymáson.Remélem tudtam segíteni.Üdv:Dénes
/
/
/
/

1268
finomliszt 50 dkg
tej 280 ml
vaj 10 dkg
tojás 1 db
élesztő 2.5 dkg
3 kk
cukor 1 teáskanál
nutella 40 dkg
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 teáskanál