r
Nosalty Logó

Rumos labdacsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Rumos labdacsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 382 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a rumeszenciát is, és jól elkeverjük. Ha kihűlt a csokoládé, azt is hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót meg a sütőport. Kimérjük a tejszínt egy pohárba.
  2. Egy nagyobb tálba adagolunk felváltva pár kanállal a lisztes illetve a vajas elegyből, és lazítjuk egy-egy kanál tejszínnel. Krémesre, csomómentesre kavarjuk mindig az előző adagot, addig nem teszünk újabb kanállal hozzá. Ha minden egyben van, még kavarjuk pár percig, majd betesszük a hűtőbe egy órán át hűlni.
  3. A hűtőben való pihentetéssel megkeményedik a masszánk, így könnyen tudunk (2- 2,5 cm átmérőjű) labdacsokat formálni belőle. A labdacsokat porcukorba hempergetjük, és közöttük kis távolságot hagyva, (mivel sülés közben kissé szétterjednek) sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Ebből az adagból 40-45 db golyó (nálam pont két tepsire való) jön ki. 170 °C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2268
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 12.

Ajánló

Kissé bonyolultabb, ám sokkal finomabb, ha a liszt felét helyettesítjük mandulaliszttel, és a sima étcsoki helyett is mandulás-étcsokit használunk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol nyelvű, gyerekeknek szóló receptes könyvből származik a recept. Bár még nem egyedül süti a kisfiam, de a labdacsokat mindig nagy örömmel gyúrja, és persze rendszerint mind a tíz ujját megnyalja utána. :) Kívül roppanós, belül krémes állag.... aki a brownie-t szereti, egészen biztosan ezt is imádni fogja. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek