Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos golyók 2.

Rumos golyók 2.
Rumos golyók 2.
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle bonbont készítettem karácsonyra. Jutott belőle ajándéknak is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a rumos golyót meggyel is szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
  2. A kekszet, a mogyorót, a kakaót és a porcukrot összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat, a rumot, az aszalt gyümölcsöket és annyi tejszínt, hogy formázható legyen.
  4. Golyókat formázunk belőle, amit hűtőben pihentetünk minimum 2 órán keresztül.
  5. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal.
  6. A golyókat villára szúrva megmártjuk a csokoládéban. Rácsra tesszük.
  7. A maradék csokit vékony sugárban még a golyókra csurgatjuk, így kapnak egy kis mintázatot is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 274
elküldve: 1
receptkönyvben: 257
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-meggyes bonbon, csokoládéval bevont rumos bonbon

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-01-08 11:22

Kedves Erika! Én is pont így voltam, mint Fahéj-Éva, minden bonbonodat vágyakozva nézegetem! :-)
Nagyon finom lehet mind! :-) Üdvözöl: Éva

bokine
bokine / bokine Sat, 2011-01-08 11:58

Kedves (Nyamóka) Éva!
Boldog, békés új évet kívánva köszönöm az elismerést.
Bizony finom mind, készítsétek el és nem fogtok csalódni benne. Ajánlom figyelmedbe a karácsonyi csokis bonbont is. Üdv:Erika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-01-08 10:04

Szia Erika!
Már a kókuszos golyóknál is az volt a gondolatom, de itt már nem bírom megállni szó nélkül, hogy ezek jaj, de finomak lehetnek! Mogyoró+rum+csoki nagy kedvencek nálam így együtt! Megkóstolnám. :) És minden elismerésem, hogy karácsony előtt még volt időd elkészíteni azt a sok kis fincsi bonbonkát. Mert ha sütni nem is kell, de biztos időigényes az elkészítésük, és türelmet kíván. Gratulálok! Szeretettel: Éva

bokine
bokine / bokine Sat, 2011-01-08 11:51

Kedves Éva!
Szívesen küldenék Neked ezekből a bonbonokból, ha közel laknál hozzánk :-D
Tény és való, hogy ezekhez ugyanúgy idő kell, mint a sütéshez. Szeretek sok embernek apró ajándékot adni, hát ezek voltak az ajándékok, kis tálba, kis tányérba rakva, celofánba csomagolva szép organza masnival.... Mindenki nagyon örült neki és mindenki elkérte a receptet, egyúttal reklámoztam a Nosalty-t is :-D
Azért sütöttem is 3 félét, mézes-krémest, kelt mákos kalácsot és sajtost.
Köszönöm a gratulációt, azóta felkerült az almás burgonyasalátám és a karácsonyi csokis bonbon is.
Szeretettel:Erika

1086
kekszmorzsa 20 dkg
mandula 20 dkg
rum 0.5 dl
vaj 5 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 1 dl
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek