Nosalty Logó

Rumos-almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos-almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 357 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Majd feltesszük főni ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Belerakjuk a fahéjat, fél citrom héját és kevés levét, és a kiskanál rumot.
  2. Kb. egy kanálnyi margarint megolvasztunk, és összekeverjük a tejföllel. Ezzel kenegetjük meg a rétesélapokat. (Nekem 2 rúdhoz volt elég a csomag réteslap. Az egyiket 3 lapból, a másikat 5 lapból csináltam meg.)
  3. Amikor az alma kellően összerottyant és az ízek összeértek, megkenjük a lapot, és feltekerjük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16018
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami édeset ettünk volna, és pont volt itthon alma. Eszembe jutott, hogy rétest is készíthetnék. Eddig mindig házilag készítettem el a lapot, igazi falusi módra, ahogy anyummal csináltuk kiskoromban. :) Viszont most gyorsan akartam valami finomat, hát úgy gondoltam, kipróbálom a bolti lapot. Eredmény: Nagyon finom, ropogós almás rétes (nem olyan, mint az igazi házi rétes, de erre az alkalomra nagyon jó volt).

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.