Nosalty Logó

Roston sült ropogós burgonyatallérok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barny
Roston sült ropogós burgonyatallérok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    287.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    3849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 4020 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat mossuk meg és főzzük félpuhára.
  2. Hűtsük, ki majd szeleteljük 1 cm-es karikákra. Egy tálba öntsünk olívaolajat és adjunk hozzá pépesített fokhagymát, majd helyezzük bele a burgonyakarikákat. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk és ízesítsük finomra vágott rozmaringgal, majd keverjük össze a tál tartalmát (aki szereti, adhat hozzá őrölt köményt is).
  3. Majd minden egyes szeletet tekerjünk be vékonyra szeletelt szalonnával.
  4. Bordás serpenyőben vagy grill lapon a szeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.
  5. Akinek ez a verzió túlságosan hosszadalmas, az 200 fokos előmelegített sütőben is ropogósra sütheti (20 perc). (Nekem személy szerint a serpenyős verzió sokkal finomabb!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3552
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Használhatjuk köretként, de nyáron egy friss saláta társaságában akár főételként is fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ez a finomság is mentésért és elkészítésért kiabál! :-) Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.