Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csokis chipsek

Ropogós csokis chipsek
Ropogós csokis chipsek
38 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek alatt csudajó receptet kaptam. A “csokis keksz” névre hallgató édesség annyira vékony és ropogós, hogy nekem már-már csokis chipsre hasonlít. Ropogós csokis keksz, tuile, vagy chips, nekem mindegy is, ez a recept zseniális. Eredetileg tört kakaóbabbal készül, amitől jellegzetesebb lesz az íze, és jóval ropogósabb is lesz. Be kell valljam, most lusta voltam kakaóbabért mászkálni, de ha legközelebb a belvárosban járok, venni fogok (speciális fűszerboltban könnyen kapni ilyesmit). Most étcsokoládéval készültek ezek a csoki chipsek.

hozzávalók / 3 adag

12 db chips-hez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk (gázsütőben 6-os fokozat).
  2. A lisztet, porcukrot, kakaóport összekeverjük. A vajat a lábosban a tejjel összemelegítjük addig, amíg a vaj el nem olvad, kicsit kihűtjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. A darabokra tört étcsokit is hozzáadjuk és jól összekeverjük.
  3. Nem használunk habverőt, csak fakanállal összekeverjük alaposan az egész masszát, majd kis halmokat rakunk a tepsire. (A recept szerint sütőpapírra kell rakni a kupacokat, azzal viszont mostanában annyira meggyűlt a bajom, legutóbb az összes sütire ráragadt, hogy inkább nem próbálkoztam.) Itt jelezném, hogy nagyon távol kell rakni egymástól a halmocskákat, mert különben egybefolynak a chipsek (én így jártam). A sütőben nem kell tovább sütni, mert égett íze lesz.
  4. A recept szerint itt most sodrófát kéne ragadnunk, és mikor kivesszük a sütőből a chipseket, rá kellene simítanunk a sodrófára, hogy görbe, chips formájuk legyen. (Nekem ez nem sikerült, de a ropogós chips feeling így is megvolt.) Ha mégis sodrófázni támadna kedve valakinek, arra kell figyelni, hogy a sütőből kivéve kicsit hagyni kell hűlni a chipseket, majd mikor már nem törnek, akkor felszedhetők. Ha még törik, kicsit várni kell. Utána már rásimíthatók a sodrófára vagy egy palackra, hogy felvegye a formáját.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 253
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki chips, ropogós csokis keksz, csokis chips

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reneee
Reneee / Reneee Sat, 2012-02-04 10:48

Elkészítettem! Nagyon nagyon fincsi lett! Nekem is összefolytak így én is a végén törögettem szét őket, de az ízén mit sem változtatott! Köszi a receptet

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Mon, 2012-01-23 21:53

Szia Csipszi, az étcsokoládét fel darabolni apróra, és hozzákeverni a masszához a legvégén, mielőtt kiteszed a tepsire a halmokat. Köszi a kérdést, javítjuk a receptleírásban is, mert nincs benne érthetően!

Csipszi
Csipszi Mon, 2012-01-23 14:43

Szia, a csokoládét a tejben kell felolvasztani? Előre is kösz. Ági

Reneee
Reneee / Reneee Mon, 2012-01-23 13:18

Szia! Látom még a szakács nem válaszolt... A képen rajta van! Sütés: 8 perc! :)

bellerreni
bellerreni Mon, 2012-01-23 12:00

Szia! Ne haragudj, de nem látom a receptben, hogy meddig kell sütni. Segítenél. Köszi. Reni

415
finomliszt 15 g
porcukor 50 g
cukrozatlan kakaópor 5 g
vaj 45 g
tej 1 ek
étcsokoládé 12 dkg