r
Nosalty Logó

Főzött sajtos tallérok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Főzött sajtos tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2150 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 537 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    3833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 2150 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a vajat együtt felforraljuk. Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy egymasszát kapjunk. Ezt hagyjuk kihűlni.
  2. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokkal együtt a kihűlt masszához és jól összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle éselőmelegített sütőben180 fokonaddig sütjük, amíg ateteje szépen megpirul. (Nem szabad túlsütni, mert kiszárad.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 70492
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Van Budapesten a Király utcában egy jó kis cukrászda, ahol felfedeztük a főzött sajtos pogácsát. Sajnos legtöbbször már elfogy, mire szombat délután odaérünk, ezért is kerestem az interneten ezt a receptet. Végül több recept alapján alakult ki az enyém, ami ízre nagyon hasonló a cukiéhoz, de formára inkább tallérok lettek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nem az égetett tészta?

Törölt felhasználó

El?ször azt hittem, ez egy megjegyzés, hogy talán túlsütöttem a sajtos tallérokat, mert még az égetett tésztáról soha nem hallottam:) Aztán megkérdeztem egy profit, aki ezt mondta: Az égetett tészta vízzel és nem tejjel készül, valamint a liszt még a t?z felett lév? lábasba kerül és addig kell kevergetni, amíg el nem válik a tészta az edény aljától.

Törölt felhasználó

Nem értek egyet a "profi" véleménnyel, mert égetett tészta készülhet vízzel, tejjel vagy fele-fele arányban. Az, hogy a liszt még melegítés közben kerül a folyadékba csak a tészta állagát befolyásolja. Ha legközelebb te is így készíted akkor lehet, hogy nemcsak az íz hanem a forma is hasonló lesz.

Törölt felhasználó

Köszi, amit írtál, elmondom majd a "profinak" is;-) Megpróbálom majd így is, és akkor kiderül a különbség.

Törölt felhasználó

Akkor most a forralás közben kéne a lisztet hozzákeverni? A tojást, sajtot meg utána?

Törölt felhasználó

Az én receptem szerint a (vajjal) felforrt tejet leveszem a t?zr?l és utána keverem bele a lisztet, vagyis nem forralás közben. Ezt a masszát hagyom kih?lni és utána mehet bele a tojás és a sajt.

Törölt felhasználó

Ingyenreklam kovetkezik: Ha elkeszititek ezt a receptet (vagy barmilyet) video formajaban es feltoltitek a www.videosmart.hu -ra, akkor akar meg nyerhettek is. Ingyenreklam vege.

Törölt felhasználó

Hat nekem egy kicsit tojas izu lett..Trappista sajttal csinaltam, lehet valami markansabb izu sajttal kellett volna... Tok jo az oldal egyebkent.....

Törölt felhasználó

Igen, elképzelhet?, hogy ez volt a probléma. Nem emlékszem már, hogy pontosan milyen sajttal készítettem, de er?sebb, karakteresebb íz? volt, pontosabban nem is egy, hanem három féle sajtot használtam. Javítom a receptben.

Törölt felhasználó

ez a pogi nagyon finom igaz én 2és fél dl tejhez 8 dkg vaj 16 dkg liszt és a végén 3tojás egyenként bele keverve míg fényes nem lesz a tészta végén 10dkg reszelt sajt olvadásig keverve vizes kézzel gombócok forrósüt?

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet nagyon finom lett. Füstölt és edami sajtból készítettem és dupla adagot. 10 embernek b?ven elég volt, mindenki engem dícsért:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok tegnap csináltam ilyen sajtos tallért a gulyás leves mellé nagyon nagy sikere lett. Hálám a jó receptér.

brekancs

De reg nem ettem ilyet. Ahogy megtalaltam, azon mod ki is probaltam es hihetetlen gyorsasaggal elfogyott. Isteni! Orok halam uldozzon!

Gerzsó

Délel?tt szóltak a gyerekek, hogy kisebb családi összejövetel lesz. No, oda nem mehetek üres kézzel, hozzászoktattam ?ket, hogy mindig viszek valamit. El? a Nosaltyval, ötletért, és mi van itthon? Megláttam ezt a sajtos tallért, megörültem eszembe jutott, hogy régen gyakran csináltam, most viszont nem tudom hol van a receptem (rengeteg van). Dupla adagot csináltam, most sül (vas.du. 5 óra) a második tepsi. Már tudom, hogy finom lesz. Nekem is csak semleges sajtom volt itthon, megbolondítottam egy kis köménymaggal a masszát. Köszönöm a receptet, ja, picit több tejet tettem bele emlékezetb?l. Üdv. Gerzsó.

Törölt felhasználó

Nekem sajnos 30 perc sütéssel sem pirultak meg, és kb. a negyedüknek lett csak alja, a többi teljesen ráragadt a süt?papírra, és leszakadt a tallérok többi részér?l. Én 5 deka trappista+10 deka füstölt sajttal csináltam, az íze marhajó, és nem is keményedett/száradt meg, csak színtelen és aljatlan darabok születtek:( A tipikus ronda és finom este, de sajnos így nem lehet vendégségbe sütni, ha így sikerül:( Mit csinálok rosszul? Gázsüt?nk van, és a pogácsák, egyéb sütik is fakók maradnak mindig... pedig 30 percig el?melegítem.

urszuszka

Sziasztok! Én azt hiszem nagyon elszúrtam valamit, mert a masszám - bár mindent kimértem - nagyon híg lett, olyannyira, hogy a süt?papíron csak tócsák keletkeztek. Ezért nagy riadalmamban még kavartam bele egy kis lisztet, meg süt?port és muffin formába töltöttem, hogy ne vesszen kárba, most sül, remélem valami ehet? lesz bel?le. Mit szúrtam el?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek