Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizssmarni szilvalekvárral

Rizssmarni szilvalekvárral
Rizssmarni szilvalekvárral
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy "serpenyős" édesség. Tulajdonképpen olyan, mint a rizsfelfújt, csak serpenyőben és kis adagokban készítjük. Gazdag leves mellé egy nagyon finom desszert.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Természetesen másfajta lekvárral vagy öntettel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrozott tejjel sűrű tejberizst főzünk (fedő alatt, a saját gőzében hagyjuk pihenni).
  2. Ezalatt megmossuk, ha kell beáztatjuk a mazsolát.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját a vaníliás cukorral együtt a rizshez keverjük, óvatosan forgassuk bele a habot is.
  5. Egy nagyobb fajta serpenyőben megforrósítjuk a vaj felét, és a rizs felét szépen beleterítjük.
  6. Lassan mindkét oldalát aranybarnára sütjük (fordításnál szétesik, de nem baj, mert úgyis darabosnak kell lenni végül).
  7. Rázogatva, forgatva készre sütjük, majd a következő adaggal ugyanígy járunk el.
  8. Attól függően, hogy mennyi rizst főzünk, több adagban sütögetjük a serpenyőben. (Ez az adag nekem kétszerre sült meg.)
  9. Felmelegített szilvalekvárral tálaljuk
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 041
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt serpenyőben, szilvalekváros rizsfelfújt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manika77
Manika77 Wed, 2012-10-03 18:49

Szia!
köszi a receptet, de nekem nem áll össze sajnos. nem maradt ki belőle a liszt????

volfi
volfi / volfi Thu, 2011-11-03 19:38

Köszi! :) Persze lehetett nagyjából sejteni, csak a hozzám hasonló analfabétáknak... :) Nálunk nem volt se rizsfelfújt, se császármorzsa, szóval nekem ezek újdonságok! :) Köszi! :)

776
rizs 15 dkg
tej 6 dl
cukor 3 ek
mazsola 5 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 10 dkg
szilvalekvár 10 dkg