r
Nosalty Logó

Rizssmarni szilvalekvárral

tekovacs
Rizssmarni szilvalekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
18.2g
Fehérje
86.9g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
63.8g
Víz
311.7g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
32.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    260.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 2327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A cukrozott tejjel sűrű tejberizst főzünk (fedő alatt, a saját gőzében hagyjuk pihenni).
  2. Ezalatt megmossuk, ha kell beáztatjuk a mazsolát.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját a vaníliás cukorral együtt a rizshez keverjük, óvatosan forgassuk bele a habot is.
  5. Egy nagyobb fajta serpenyőben megforrósítjuk a vaj felét, és a rizs felét szépen beleterítjük.
  6. Lassan mindkét oldalát aranybarnára sütjük (fordításnál szétesik, de nem baj, mert úgyis darabosnak kell lenni végül).
  7. Rázogatva, forgatva készre sütjük, majd a következő adaggal ugyanígy járunk el.
  8. Attól függően, hogy mennyi rizst főzünk, több adagban sütögetjük a serpenyőben. (Ez az adag nekem kétszerre sült meg.)
  9. Felmelegített szilvalekvárral tálaljuk

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ez egy "serpenyős" édesség. Tulajdonképpen olyan, mint a rizsfelfújt, csak serpenyőben és kis adagokban készítjük. Gazdag leves mellé egy nagyon finom desszert.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek