r
Nosalty Logó

Gyümölcsös muffin alaprecept lilisz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös muffin alaprecept lilisz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 698 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 698 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 5582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Egy átlagos kefires poharat fogunk mérőeszköznek használni, de nem a kefir kerül a tésztába.
  2. A tojásokat, a cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük egy tálban, a lisztet és a sütőport egy másikban.
  3. Elkezdjük önteni a lisztet a cukros tojáshoz, pár mozdulattal átforgatjuk. Ahogy adagoljuk a lisztet, érezni fogjuk, hogy szilárdul a tészta, ha morzsolódni kezd, tegyünk hozzá zsiradékot vagy tejet (lehetőleg ne egyszerre, és mielőtt hozzáadjuk vagy az egyiket, vagy a másikat, dolgozzuk el, amit előzőleg beletettünk). Elképzelhető, hogy nem kell majd az egész pohár olaj és tej, ha úgy érezzük, megfelelő a massza állaga, ne tegyük bele az egészet, különben olajos vagy folyós lesz.
  4. Könnyed állagú tésztát kell kapjunk, gazdagíthatjuk gyümölccsel, csokoládéval stb. (most szeder és kék áfonya került bele nálam).
  5. Kibélelünk muffin papírral egy 12 db-os muffin sütőt, a köztes részeket kikenjük margarinnal, és teletöltjük a kosárkákat a tésztával. Erre azért van szükség, mert szép nagyra meg fognak nőni a sütik, és ha nem kennénk ki a sütőt, hozzáragadna a felületéhez, majd eltörne.
  6. 20 percig sütjük 150 fokon, alsó-felső beállítással, az utolsó 10 percre 190 fokra állítjuk, hogy kicsit megpiruljon a muffinok teteje. Várhatóan 16 darab muffin készül el.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1340
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 11.

Ajánló

Bárkinek, bárhol, bármikor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom a muffint, natúr, díszítve, mindenhogy. Gondolom, nem vagyok egyedül. Megosztanám az általam ismert legkönnyebb és legeredményesebb receptet, ami ismerős lehet a bögrés sütik világából, de eszközöltem rajta apró változásokat, ahogy szerintem finomabb, könnyedebb. Ha muffinnal szeretném meglepni a családot, csak ezt készítem. Bárhogy variálható, nagyon egyszerű, nagyon gyors és isteni finom. Jól hangzik, ugye?

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.