Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás tortácska málnaszósszal

Ricottás tortácska málnaszósszal
Ricottás tortácska málnaszósszal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom és mutatós desszert. A desszerthez csak friss tojásokat használjunk. A kész desszertet 24 óránál tovább ne tároljuk.

hozzávalók / 4 adag

A ricottás tortácskához

A málnaszószhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A ricottát a tejjel és a cukorral krémesre keverjük.
  3. A kicsavart zselatint lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kicsit a ricottás krémből, majd a zselatint hozzáadjuk a megmaradt ricottás krémhez.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. A krémet 4 vízzel kiöblített formába (150-200 ml) osztjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A szószhoz a málnát a cukorral és a Maraschinóval pürésítjük, majd átszűrjük.
  6. A krémet tányérokra borítjuk, a szószt elosztjuk a tortácskákra és a tortácskák köré. Málnával és mentalevelekkel díszítjük.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricottás krém málnaszósszal, málnás-ricottás tortácska, ricottapuding málnaszósszal, ricottás hab málnaszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

284
lapzselatin 2 db
tej 3 ek
ricotta 25 dkg
cukor 75 g
tojásfehérje 2 db
málna 20 dkg
cukor 2 ek
likőr 3 ek
málna 10 dkg
menta 1 szál