Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tortácskák Glaser konyhájából

Diós tortácskák Glaser konyhájából
Diós tortácskák Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő recept a maradék tojásfehérje felhasználására. Én most 6 cm átmérőjű felfújtformákban sütöttem, és 12 darab tortácska lett, de süthetjük muffinformában vagy mini kuglófformákban.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy kis edényben közepes hőmérsékleten felfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Kevés folyékony vajjal a sütőformákat kikenjük.
  2. A cukrot és a tojások fehérjét egy edényben fakanál segítségével alaposan elkavarjuk (nem habosra), míg a cukor felolvad.
  3. A diót elkeverjük a liszttel, és a tojásfehérjéhez keverjük. Most hozzákavarjuk a likőrt, a végén apránként hozzádolgozzuk a vajat is.
  4. Az előkészített formákat 2/3-ig töltjük a masszával.
  5. Betoljuk a 210 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, rögtön kiborítjuk a formákból. Hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 098
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diótorta, mini torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
vaj 200 g
cukor 200 g
tojásfehérje 6 db
dió 100 g
finomliszt 80 g
likőr 2 ek