r
Nosalty Logó

Epres tiramisu kehely matcha teával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres tiramisu kehely matcha teával
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az eperöntethez

A tiramisuhoz

Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az eperöntethez

A tiramisuhoz

Összesen 892 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az eperöntethez

A tiramisuhoz

Összesen 213 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 892 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Az eperöntethez

A tiramisuhoz

Elkészítés

Az eperöntethez

  1. Először az eperöntetet készítjük el. A matcha tea-t a forró vízben keverjük el, s villával óvatosan verjük fel úgy, mint a tojást, hogy kis hab keletkezzen a tetején.
  2. Az epret vágjuk apróra, s a cukorral tegyük fel kis lángon főni. Amikor már az eper kezd szétesni, öntsük hozzá a matcha tea-s vizet és kézi botmixerrel pépesítsük össze.
  3. Majd főzzük kb. 10 percig, amíg a be nem sűrűsödik.
  4. Ezután készítsük el a krémet. A mascarpone-t, tojást, cukrot és matcha tea-t keverjük el alaposan egy tálban, s az epreket vágjuk apró darabokra.
  5. Utána pedig következik a tiramisu összeállítása. A babapiskótákat törjük ketté, mert így jobban beleférnek majd a pohárba, s egyesével mártsuk bele mindkét oldalát az eperöntetbe, majd helyezzük szorosan egymás mellé a pohár alján - én konyakos poharat használtam -.
  6. Majd tegyünk egy nagy adag masszát a tetejére, hogy kb. 1cm vastagon befedje. Szórjuk meg a massza tetejét kevés eperrel. S újból a babapiskóta réteg következik.
  7. Addig rétegezzük egymás tetejére a babapiskótát, masszát és epret, amíg a pohár tetejéig nem érünk. A felső rétegnek masszának kell lennie. Majd legvégül epret szórunk a tetejére, s néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Én nem használtam bele túl sok matcha tea-t, de természetesen ez mindenki ízlésére van bízva, hogy mennyit tesz bele.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6363
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem igazán jellemző rám a fúziós konyha, de ezt ki kellett próbálnom. A minap szétnéztem otthon. Az epres tiramisu gondolata már adott volt, de valamit szerettem volna beletenni még. Jöjjön tehát egy olasz-japán egyveleg :-D.

Hozzászólások

Blanketta

attól nem lesz tiramisu, mert maskarpone van benne. a tiramisu a kávétól és a rumtól és a kakaótól lesz tiramisu...

Törölt felhasználó

Kedves Blanketta, Valóban abban igazad van, hogy a Tradicionális tiramisuba kell kávé és kakaó. Sajnos rumot viszont nem tesznek bele. Vagy marsala bort, vagy mandula lik?rt. A tiramius kifejezést használják az olaszok eljárási gy?jt?fogalomként is. Ami arra a technikára utal, amit te is ismersz, ahogy a tradicionális tiramisu készül - babapiskóta réteg, majd krém réteg, és így tovább, halmozva egymás tetejére -. De a nem tradicionálison kívül még számtalan fajta ízvilágú van. Például az epres. De lent délen citromosan készítik. Az is tiramisu, pedig még mascarpone sincs benne. Hát, így megy ez valahogy ezeknél a mindig napsütést élvez?, szerencsés embereknél :-D.

Törölt felhasználó

Ez egy fantáziadús és innovatív recept! A tiramisu lényege a "dobj fel" élmény! Hát, nekem ez nagyon benne van! Nem szabad ennyire kocka módon állni a f?zéshez, kedves Blanketta. Szerintem az élvezet, az ötletek fontosabbak, mint a merev szabályok és félismeretek. Az enyém karácsonykor spekulatius alapú, narancslik?rös, étcsokireszelékes volt -nem rótták fel a "kihágásaimat" :D

Hozzávalók

Az eperöntethez

A tiramisuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek