Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-epres tortácskák

Ricottás-epres tortácskák
Ricottás-epres tortácskák
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a ricotta tortácskákat eperrel tálaltam, de más gyümölccsel is finom. Sőt egy kis tejszínhabot is ajánlok mellé.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A ricottakrémhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához: A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, ha a tészta túl kemény, adunk hozzá még egy kis olívaolajat, ha túl zsíros, akkor egy kis lisztet. Letakarva 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A ricottakrémhez a hozzávalókat simára keverjük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit vajjal kikenjük.
  4. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, ellapítjuk, majd kibéleljük vele a muffinforma mélyedéseit. A széleket enyhén felfelé húzzuk.
  5. A krémet a tortácskák ¾-éig töltjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt a gyümölcsöt megmossuk, szeletekre vágjuk, elosztjuk a tortácskákra. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 642
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Tortine di ricotta, epres-ricottás tortácskák, ricottakrémes minitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

309
finomliszt 300 g
cukor 80 g
tojás 1 db
vaj 150 g
olívaolaj 2 ek
citromhéj 1 tk
vaj 1 ek
ricotta 250 g
cukor 50 g
tojás 2 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 tk
eper 350 g
porcukor 1 ek